Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoVybílený dům
KRÁSNÁ LÍPA – Majitelka rodinného domu v Krásné Lípě přišla o majetek v hodnotě přesahující sedmadvacet tisíc českých korun. A k tomu hromadu starostí. Před časem svůj dům pronajala, a když se na něj po třech měsících přijela podívat, čekalo ji nemilé překvapení. Z domu během prvních třech měsíců letošního roku zmizelo prakticky všechno vnitřní zařízení včetně plovoucích podlah, bojleru, kuchyňské linky, sporáku a dalších nezbytností pro život v domě. Navíc v jeho okolí vznikl velký nepořádek. Bývalý podnájemník se ukázal být špatnou volbou majitelky, a tak od třicátého května letošního roku čelí dvaačtyřicetiletý muž sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. V konečném důsledku může přijít až o dva roky svobody.

Na pytlácké stezce
BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ – Děčínští policejní vyšetřovatelé začali koncem letošního května stíhat devětadvacetiletého muže. Muž se v budoucnu bude zpovídat z přečinu pytláctví, kterého se měl dopustit v ovocném sadu v Benešově nad Ploučnicí. Na místě činu byly nalezeny v době hájení pozůstatky březí bachyně. Její tělo si měl obviněný muž odnést s sebou. Odhalenému lovci teď hrozí až pětileté vězení nebo peněžitý trest. Myslivecké sdružení ohodnotilo své ztráty na necelých osmnáct tisíc českých korun.

Měl peška
DĚČÍN – Děčínští policisté během vyšetřování březnové dopravní nehody v Jílovém u Děčína přišli na to, že zúčastněný motocykl má vybroušené VIN, rozlomenou spínací skřínku a je opatřen celostátně hledanými registračními značkami. Motorka se k poslednímu majiteli dostala přes inzerát. V rámci policejního setření byla odebrána a vystavena expertízám, které by měly napomoci k objasnění původu. Její poslední majitel si devětadvacátého května letošního roku vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu podílnictví z nedbalosti, za což může být potrestán odnětím svobody až na jeden rok, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.

Chybí kolky
RUMBURK – Obchodnice z Rumburku čelí od třicátého května letošního roku obvinění z trestného činu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Překročení zákona se měla dopustit tím, že skladovala cigarety a tabákové výrobky bez platných tabákových nálepek. Škoda čítá necelých padesát tisíc českých korun. Pokud se ukáže, že obchodnice pochybila, může jí její přešlap stát až tříletý pobyt za mřížemi či konec živnosti.


Děčín, 2. června 2014
nprap. Petra Trypesová

Preventivně informační skupina Děčín