Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoPříležitost dělá zloděje
DĚČÍN – Odstavné plochy a parkoviště na Sněžníku u Děčína bývají častým místem oznámených krádeží. Děčínští policisté vyjíždějí velmi často do zalesněných a odlehlých míst v děčínském regionu, kde řidiči nechávají svá vozidla plná cenností. Rozhodnete.li se pro parkování v odlehlých a liduprázdných koutech, mějme na paměti několik preventivních pravidel. Ve vozidlech nenechávejte cennosti, doklady a jiné věci, o které nechcete přijít. Notebooky, digitální fotoaparáty a cennosti buď berte s sebou či si je uschovávejte na střežených místech. Auta parkujte na viditelných místech, pod lampami či městskými kamerami. Doplňte své vozy zabezpečovacími systémy proti krádeži a sjednejte si případně vhodné pojištění, které případné ztráty alespoň z části vykompenzuje. Praxe ukazuje, že zpravidla platí – o co chceš přijít, nech to v autě a nepočítej s tím, že se ti to kdy vrátí …

V neděli pětadvacátého května letošního roku se na děčínské policisty obrátil majitel Škody Octávie, který si svůj vůz nechal na odstavné ploše nedaleko bývalé celnice na Sněžníku . Když se k němu po hodině a půl vrátil, chyběla mu servisní knížka od vozu. O pár kilometrů dál směrem na Ostrov parkovali se svými auty zahraniční návštěvníci. Když se k odstavenému Citröenu po čtyřech hodinách vrátil jeho majitel, zjistil, že mu z auta zmizely oděvy, horolezecký materiál a osobní věci. Škoda čítá desítky tisíc českých korun. Sousedící VW Multivan na tom nebyl o nic lépe. I jeho majiteli chyběly oděvy, campingové vybavení a věci běžné potřeby. Jeho škoda se vyšplhala k pětašedesáti tisícům českých korun. Majitel navíc bude muset opravit poškozené okénko, kterým chybějící věci zřejmě zmizely. Na všech oznámených případech ukazujících směrem k přečinům krádeže pracují policisté z Obvodního oddělení Děčín – Podmokly.

Odnesli si oděvy
DĚČÍN – Nové obchodní centrum v Děčíně se již stalo místem činu. V průběhu minulého týdne zmizelo z tamního obchodu s oblečením několik kusů. Podle předběžného zhodnocení zmizelo zboží za patnáct tisíc českých korun. Podle informací, jež se policistům podařilo zajistit, se v inkriminované době v obchodě nacházelo několik podezřelých osob. Zatím je sobotní událost děčínskými policisty z obvodního oddělení prošetřována i s ohledem na možný přečin krádeže.

Poničená auta
VELKÝ ŠENOV – Velkošenovští policisté se zaměřili na okolnosti nedělního poškození tří osobních vozidel. Auta, parkující na Šluknovské ulici ve Velkém Šenově, kdosi během předposledního květnového víkendu připravil o antény a stěrače. Na jednom vozidle bylo nalezeno prasklé čelní sklo a rozbité zpětné zrcátko. Majitelky poničených aut vyčíslili škodu na deset tisíc českých korun. Případný přečin poškození cizí věci zůstává zatím neobjasněný.

Kam zmizel?
RUMBURK – Rumburští policisté pracují na případu pravděpodobného odcizení staršího notebooku, který zmizel z barového pultu v neděli navečer. Barman místní herny pracoval ve skladu a na chvíli nechal počítač bez dozoru. Když se po chvíli vrátil zpět k baru, notebook už tam nebyl. Chybějící přístroj ohodnotil na pět tisíc českých korun. Pokud se policistům podaří odhalit a zadržet smělého návštěvníka baru, jenž si ho odnesl, může se shledat se zahájením trestního řízení a obviněním z přečinu krádeže, případně řešením ve zkráceném přípravném řízení a sdělením podezření ze spáchání uvedeného přečinu.

Děčín, 29. května 2014
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín