Rubriky
Zprávy

Mateřská školka Pohraniční – experiment i přes odpor rodičů!

školka_alesoNaprostá většina rodičů zůstávajících dětí v MŠ Pohraniční  (sedmdesát tatínků a maminek) se podepsala pod stížnost na současnou ředitelku MŠ Pohraniční a MŠ Riegrova, paní Mgr. Bc. Kateřinu Zimmermannovou. Vyjádřili jsme tak nesouhlas s plánovanými změnami a chováním paní ředitelky. 

Direktivní jednání a povýšenecké chování paní ředitelky Mgr. Bc. Kateřiny Zimmermannové, odmítající diskuzi 80% rodičů dětí zůstávajících v Mateřské školce Pohraniční ul. vede v současné době ke ztrátě roky budované důvěry a přátelské atmosféry v MŠ Pohraniční.

Na co si stěžujeme:
1)  na arogantní, manipulativní a zmatečné jednání a chování paní ředitelky Mgr. Bc. Kateřiny Zimmermannové, ignorující volání 80% procent rodičů dětí v MŠ Pohraniční ul. po vzájemné diskuzi

2)  na nekoncepčnost probíhajících vzdělávacích a organizačních změn, bez jasně definovaných cílů, podložených pádnými argumenty a analýzou

3)  na absenci podávání základních informací rodičům dětí paní ředitelkou k organizaci školního roku 2014/15

Ústecký inspektorát České školní inspekce, jménem PaedDr. Josefa Sušanky, nás informoval, že paní ředitelka rozhoduje a plní v rámci školského zákona. A když se změny neosvědčí, lze podat podnět k provedení inspekční činnosti. Toto stanovisko není v souladu s popisem činnosti České školní inspekce, jak je prezentována na webových stránkách. Naopak, budí dojem absolutního nezájmu. Vyrušili jsme pana inspektora z letargie?

Zřizovatel mateřské školky, Město Děčín, jménem primátora města pana Františka Pelanta, paní Mgr. Hany Cermonové, paní Bc. M. Špringlové naší stížnost vzalo na vědomí s tím, že věří v odborné kvality  paní ředitelky Mgr. Bc. Kateřiny Zimmermannové.

Nabízí se otázka. Četli zástupci města naší stížnost?   Vědí, na co odpovídají?  Z odpovědi pana primátora Františka Pelanta si myslíme, že ne.

Co více musíme udělat, aby byl vyslyšen názor naprosté většiny rodičů dětí zůstávajících v MŠ Pohraniční ul.?

Co si o tom myslíte vy?

S pověřením rodiče dětí zastupující sedmdesát rodičů dětí MŠ Pohraniční

Celé znění stížnosti v příloze…

Attachments

  1. Stížnost rodičů (275.3 KiB)
    undefined