Rubriky
Dětem Kultura Turisti Zprávy

Děčínská zoologická zahrada oslaví 65. narozeniny!

zoologická tančírnaRok 2014 je pro děčínskou zoo jubilejní. Slaví totiž 65. výročí od svého otevření. Hlavní oslavy chystá na sobotu 21. června a na tento den připravila hned několik zajímavých akcí.

Narozeninový program odstartuje už v devět hodin ráno na parkovišti zoo, kde společně s Klubem orientačního běhu Děčín otevře novou běžeckou trasu s názvem Pastýřanda. Zahájení provozu trasy bude koncipováno jako soutěž a každý, kdo se jí zúčastní, pak automaticky získá slevu 20% na vstup na odpolední slavnost v zoo. Vyběhnout na trasu bude možné od 9 do 10 hodin, cestu zvládnou i malé děti a lze bez problémů absolvovat i s kočárky.

V poledne přesune zoo svůj program do centra města. Pod stanovištěm nově vzniklé Via ferraty (u výtahu na Pastýřskou stěnu) bude od 12 do 13 hodin probíhat ukázka kontaktních zvířat a zaměstnanci zoo budou lákat na odpolední program v areálu zoo, který odstartuje ve 14 hodin.

Speciálním dárkem pro všechny, kdo se v sobotu vydají na oslavu narozenin do zoo, bude mimořádná výše vstupného, kterou zoo pro tento den nastavila na symbolických 65 korun. Návštěvníci budou mít možnost se seznámit téměř se všemi zaměstnanci zoo a formou soutěží si i vyzkoušet jejich práci. „Budou moci nahlédnout například do ložnic medvědů grizzly, do zázemí pro opičky kotuly veverovité, do stájí. Poznají, jak se připravuje krmení pro jednotlivá zvířata, vyzkouší si například práci zedníka, postaví ptačí budku nebo si sednou do traktoru na svážení hnoje. Aktivit, díky kterým bude možné poznat chod zoo, bude opravdu spousta. Návštěvníci tak budou moci zažít zoo úplně jinak, než při běžné prohlídce,“ uvedla mluvčí zoo Alena Houšková. Program v zoo doplní i komentovaná krmení zvířat, dvě představení Divadelního spolku Čapek, ukázky Yo-yo triků a dívčího basketbalu a ochutnávky zvířecích koktejlů. Narozeninová oslava v areálu zoo potrvá do 14 do 17 hodin.

Ve stejném časovém rozsahu pak bude možné nahlédnout i pod pokličku Expozice Rajské ostrovy, kde budou probíhat ukázky zázemí i krmení vybraných zvířat. „Zde bude opravdu zajímavá podívaná, návštěvníci se budou moci podívat například za velké mořské akvárium a seznámit se s tím, jak funguje po technické stránce,“ doplnila mluvčí.
Závěr oslav bude patřit tzv. Zoologické tančírně. Půjde o taneční zábavu pod širým nebem v areálu restaurace na Pastýřské stěně. K poslechu i tanci zahraje hudební skupina U-Style. V přestávkách čeká účastníky tančírny překvapení. Počet míst je omezen. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji v Expozici Rajské ostrovy. „Tančírna bude zahájena v 19 hodin a my doufáme, že se společně protančíme 65. výročím až ke hvězdami prozářené půlnoci,“ uzavřela Alena Houšková.

Stručný přehled oslav 65. Výročí Zoo Děčín

sobota 21. června
Děčínská zoologická zahrada se narodila před 65 lety!
Přijďte to oslavit s námi… :)

9 – 10 h na parkovišti zoo
Otevření nové trasy Pastýřanda…
– orientační běh

12 – 13 h pod Via ferratou
Prezentace zoo
– možnost kontaktu se zvířaty

14 -17 h v Expozici Rajské ostrovy
Komentované prohlídky vč. krmení vybraných zvířat a ukázky zázemí

14 – 17 h v Zoo Děčín
– vstupné pro dospělé jen 65 korun!
– 20% sleva pro účastníky ranního běhu Pastýřandou
– ukázky zázemí
– možnost vyzkoušet si práci v zoo – formou soutěží
– zvířecí koktejly
– Yo-yo triky
– ukázky dívčího basketbalu
– Divadelní spolek Karel Čapek: Doba kamenná a Žák Maslák

19 – 24 h v Restauraci Pastýřská stěna
Zoologická tančírna a možná přijdou i zvířátka
– k tanci hraje: U-Style
– vstupné: 100 Kč – předprodej v Expozici Rajské ostrovy