Rubriky
Dětem Sport Zprávy

V běhu o hřiště jsme druzí, přesto bude

hriske bezci horejsekV soutěži pěti měst o dětské hřiště od firmy Volkswagen jsme skončili na druhém místě za Brnem. Firma Gerhard Horejsek s. r. o. se rozhodla věnovat městu finanční dar jako příspěvek na stavbu dětského hřiště.

V sobotu ve 13 hodin skončila soutěž Run Blue firmy Volkswagen. Pět showroomů soutěžilo v běhu na běžícím pásu o dětské hřiště pro své město. V autosalónu Volkswagenu Gerhard Horejsek se bojovalo do poslední minuty. „Celé dopoledne tu panovala ohromná nálada. Běžci se střídali prakticky po minutách. Přestože jsme věděli, že brněnský autosalon není možné předběhnout, chtěli jsme uběhnout co nejvíce a náskok Brna snížit,“ řekl Ladislav Kočí, vedoucí provozovny Gerhard Horejsek, s. r.o. Na závěrečné minuty se přišel podívat a běžce podpořit také primátor města František Pelant a jednatel společnosti Gerhard Horejsek. Do boje o dětské hřiště se zapojila obrovská skupina lidí. Po celé týdny od 7 ráno do 8 večer se na páse bez přestání běhalo. „Je neuvěřitelné, že se do tohoto projektu zapojila tak veliká masa lidí různého věku. Je vidět, že dobrá věc dokáže i v dnešním uspěchaném světě oslovit a nadchnout. Tato akce je toho příkladem,“ řekl primátor města František Pelant. Od samého počátku soutěž podporovali také děčínští basketbalisté. BK Děčín prostřednictvím svých webových a facebookových stránek motivovali ostatní k zapojení do soutěže. Několik týdnů běhání měnilo průběžné pořadí a ovlivňovalo způsob běhání v Děčíně. „Asi týden jsme se drželi na prvním místě, bohužel potom nás Brno předběhlo. Vymysleli jsme proto soutěž pro sportovní týmy,“ vysvětlila Alena Volrábová z BK Děčín. Při dnešním slavnostním ukončení akce předal Ladislav Kočí zástupcům tří nejlepších týmů pohár.

Za měsíc soutěžení se na běhacím pásu vystřídalo mnoho lidí. Zaběhat si přišli firmy, jednotlivci, sportovní kolektivy, školy a školky, profesionální hasiči a klienti Denního stacionáře Domino. Společnost Gerhard Horejsek s. r.o. se rozhodla věnovat městu 50 tisíc korun jako poděkování za reprezentaci Děčína v konkurenci ostatních mnohem větších měst. „Velice si vážím všech, kteří se zapojili do soutěže a bojovali o dětské hřiště. Je mi opravdu moc líto, že jsme skončili na druhém místě. Chtěl jsem sílu, která se v Děčíně našla ocenit,“ řekl Gerhard Horejsek. Nové hřiště tedy nakonec vznikne. „Chtěli jsme postavit hřiště v Horním Žlebu, ale nedostali jsme na něj dotaci. Díky daru pana Horejska můžeme nyní se stavbou začít,“ doplnil František Pelant.

Za měsíc trvání soutěže se na běžícím páse naběhalo 3 316 km. V soutěži týmů se na třetím místě umístil tým Triade s naběhanými 29 195 m, druzí skončili s 29 745 m Atleti a na prvním místě se umístili kluci z BK Juniorky Děčín, kteří naběhali 35 027 m.

Zdroj: Magistrát města Děčín