Rubriky
Kultura Zprávy

Kramle 2014

Bez názvu-2V letošním roce jsme si při pořádání česko-německého festivalu spojených světů dali za cíl přilákat do Děčína trochu alternativy. Je nám ctí přivítat na Kramli 2014 paní Ivu Bittovou, královnu české alternativní scény. Dalším výborným muzikantem je EN.DRU, který už se „národu“ představil jako výborný bavič v pořadu Na stojáka. Že je neméně talentovaný v oblasti muziky, se můžete přesvědčit 14. června na Jižních zahradách zámku v Děčíně.

Naše pozvání také přijala výborná přeshraniční muzikantská parta The Naked hands a spousta dalších kapel včetně Dowehnblade.

19. ročník Kramle, pořádaný opět Dobrovolnickým centrem Slunečnice, startuje už ve dvanáct hodin, celý den se můžete těšit na dvě scény „napěchované“ divadly a hudbou. Číhá na vás i množství originálních dílen (masky starého a nového světa, čajony, slackline atd.). Pozor, tentokrát hrajeme i po desáté hodině, „skorounplugged“ v Oranžerii, až do půlnoci! Na pódiích opět přivítáme umělce z řad lidí s handicapem.

Německým partnerem pro letošní ročník je Helpaedagogik z Bonnewitzu u Pirny, která přiveze několik vlastních „produkcí“ a zároveň tímto zve na svůj rodinný festival 22. 6. právě do Bonewitzu. Akce jsou moderovány v obou jazycích, společně jsme pro vás připravili několik speciálních Česko – německých dílen. Festival významně podpořil Česko-německý fond budoucnosti, Zámek Děčín, město Děčín a nadace Divoké husy. Na realizaci Kramle a podpoře Slunečnice se formou finančního či věcného daru podílela také řada podnikatelů z Děčína. Děkujeme!