Rubriky
Dětem Kultura Zprávy

Den dětí v Benešově se tentokrát uskuteční na zámku a pomůže i děčínskému útulku

trhy zamek benesov květenBenešov nad Ploučnicí – Státní zámek v Benešově nad Ploučnicí chystá další novinku. Překvapení tentokrát čeká na ty nejmenší. „Poprvé v novodobé historii uspořádáme na zámku Den dětí. Ve spolupráci s benešovským Rodinným Centrem Medvídek přichystáme na nádvoří Horního zámku soutěže i grilování,“ nastínil program kastelán benešovského zámku Zdeněk Henig.

Vstup na akci je zdarma, jen děti, které budou chtít soutěžit, musí přinést pamlsek pro zvířata z děčínského Útulku pro opuštěná a toulavá zvířata. Pamlsek pak vymění za soutěžní kartu, se kterou se mohou zúčastnit připravených soutěží. „Pokud děti splní všechny úkoly, tak pak mohou kartičku vyměnit za špekáček a limonádu,“ poznamenal kastelán. Dodal, že on sám se bude starat o grilování uzenin. Pro děti bude připravená u každé ze soutěží i řada sladkostí.

Na nádvoří dorazí také zvířata z děčínské zoologické zahrady. „Děti se mohou těšit například na hady či drobné hlodavce. Konečný výčet zvířat bude ale záviset na aktuálních podmínkách v daný den,“ řekla mluvčí zoo Alena Houšková.

Dětský den na zámku finančně podpořil senátor Jaroslav Sykáček a děčínská ČSSD. Materiální podporu v podobě sladkostí a omalovánek zajistilo Město Benešov nad Ploučnicí a Skupina ČEZ.

Dětský den se na nádvoří Horního zámku uskuteční v neděli 1. června od 14.00 do 17.00 hodin.

Dění na zámku můžete sledovat i na oficiálních stránkách zámku www.zamek-benesov.cz