Rubriky
Zprávy

Zahájení pracovních praxí 3. Běhu projektu z Evropského sociálního fondu „Mít práci a být jako ostatní“

slun_praceCesta do světa – Slunečnice, o.s. v rámci evropského projektu „Mít práci a být jako ostatní“ pomáhá lidem s mentálním postižením najít pracovní uplatnění a zařadit se na běžný pracovní trh. Poslední týden v dubnu jsme slavnostně umístili účastníky 3 běhu projektu na pracovní praxe k novým zaměstnavatelům. První praxe se podařila domluvit v truhlárně A.K.T., s.r.o. – Arnošt Křenek, v Děčíně, kde jeden účastník vykonává pomocné truhlářské práce. Druhá účastnice projektu nastoupila do firmy BFHM, spol. s .r.o. v Tisé, kde vykonává pomocné práce ve výrobě. Třetí účastnice získala práci v Agentuře Naděje, o.s. v Bechlejovicích, kde je zaměstnaná jako pomocný pracovník na úklid, zahradu a údržbu. Čtvrtý účastník pracuje jako pomocný pracovník na úklid v Sociální firmě, Slunečnice, o.s., a pátý pracuje jako pomocný pracovník v keramické dílně v Domě dětí a mládeže v Děčíně Boleticích. Jen jediný účastník nenastoupil na žádnou praxi z důvodu velmi nízké schopnosti pracovat a plnit úkoly i s podporou asistentky.

Těchto pět pracovních míst obsadilo pět účastníků projektu, kteří od začátku března 2014 prošli motivačním a vzdělávacím programem, kde byli za podpory asistentky intenzivně na pracovní praxi připravováni. Nyní zaměstnance čeká tříměsíční pracovní praxe, která je již placená a která jim otevírá další pracovní možnosti buď na stávajícím místě, nebo třeba i jinde. Během této praxe mají účastníci i nadále zajištěnu stálou podporu a pomoc asistenta na pracovišti i mimo něj.

Od zahájení projektu v březnu 2013 jsme již našli pracovní místa pro 12 osob s postižením a dokonce projektu tak chceme pomoci ještě dalším 15 osobám.

Rádi bychom poděkovali všem pěti zaměstnavatelům, kteří v tomto běhu s námi spolupracují a vytvářejí tak pracovní příležitost pro lidi s postižením na velmi rozmanitých pracovních pozicích a dle požadavků a možností účastníků. Velké poděkování patří především Domu dětí a mládeže Děčín a paní ředitelce Světluši Hochwalderové, která umožnila účastníkům projektu již třetí praxi v řadě, pokaždé na jiném pracovišti v rámci DDM a to v každém běhu od zahájení projektu. Všem zaměstnavatelům děkujeme a zaměstnancům v projektu přejeme mnoho úspěchů!

Mgr. Dagmar Radvanová
vedoucí projektu a vedoucí sociálních služeb
Cesta do světa – Slunečnice, o.s.
731 653 326, cds@slundecin.org