Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 27.4.2014 ve 12.10 hod. si hlídka MP všimla v DC1 v ul. Oblouková muže, který nesl dvě kovové armatury. Jednalo se o strážníkům dobře známého osmapadesátiletého muže z Děčína. Ten hlídce přiznal, že armaturu odcizil v areálu nedaleké restaurace, která je v rekonstrukci. Dále přiznal, že tam už jednou byl a odnesl do sběrny 3 armatury. Po dohodě s PČR byl zadržený převezen na PČR, která řešení záležitosti převzala.

Dne 27.4.2014 v 10.55 hod. oznámila ostraha obchodního centra v DC4, že zadrželi osobu při krádeži. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že šestatřicetiletý muž odcizil zboží v hodnotě 219,-Kč. Hlídka jeho přestupek vyřešila na místě uložením blokové pokuty a muže z areálu centra vykázala.

Dne 26.4.2014 ve 21.55 hodin oznámil občan, že u sousedů v DC5 je hrozný kravál, asi se perou. Na místo byla vyslána hlídka MP, která po příjezdu na místo zjistila, že došlo k hádce mezi pětačtyřicetiletým mužem a jeho o šest let starší partnerkou. K žádnému napadení nedošlo, nikdo nechtěl nic řešit prostřednictvím PČR. Strážníci oběma domluvili, aby své spory řešili v klidu. Záležitost byla vyřešena domluvou.

Dne 26.4.2014 v 15:00 hodin oznámil občan, že v DC4 na Máchově náměstí leží u popelnic opilec. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o čtyřiapadesátiletého bezdomovce. Strážníci muže rozchodili a zjistili, zda nepotřebuje lékařské ošetření nebo jinou pomoc. Muž jakoukoli pomoc odmítl. Hlídka záležitost vyřešila domluvou a muže z místa vykázala.

Dne 23.4.2014 v 19.40 hod. kontaktovaly hlídku MP v DC4 dvě dívky ve věku dvacet jedna a šestnáct let. Hlídky uvedly, že jejich třiadvacetiletý kamarád chce doma spáchat sebevraždu. Vše jim udajně napsal v SMS a následně si vypnul telefon. Dále uvedly, že kamarád je určitě doma, protože v bytě hraje televize, ale na zvonění a bouchání nikdo nereaguje. Hlídka MP se pokoušela dozvonit a dobouchat na uvedený byt, ale bez úspěchu. Na místo byla proto přivolána hlídka PČR, která po neúspěšném pokusu o kontakt na místo přivolala hasiče, kteří následně byt otevřeli. Na stole v kuchyni ležely dva dopisy na rozloučenou a v posteli ve vedlejší místnosti hlídka PČR společně s hlídkou MP nalezla dva mladíky, zcela zjevně pod vlivem alkoholu. Jeden z mladíků hlídce sdělil, že se chtěli oba zabít, vzali si nějaké prášky, které zapili alkoholem. Na místo byla přivolána záchranka, která zajistila ošetření obou mladíků. Řešení události převzala hlídka Policie ČR.

Dne 23.4.2014 v 17.15 hodin oznámil občan, že v DC1 v ulici Křížová leží u kostela nějaký muž. Na místo byla vyslána hlídka MP, která po příjezdu na místo zjistila, že u kostela si ustlal osmapadesátiletý podnapilý muž. Hlídka mu pomohla na nohy a zjistila, zda nepotřebuje lékařské ošetření. Hlídka jej poté z místa vykázala a dohlédla na jeho bezpečný odchod do místa bydliště.

Dne 23.4.2014 v 11.05 hodin oznámil občan, že v DC5 na autobusové zastávce u obchodního domu leží na lavičce nějaký muž. Na místo byla vyslána hlídka MP, která po příjezdu na místo zjistila, že se jedná o strážníkům dobře známého čtyřiapadesátiletého bezdomovce, který byl v podnapilém stavu. Hlídka jej z místa vykázala.

Zdroj: MP Děčín