Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 20.4.2014 v 17.00 hod. si všimla hlídka MP při kontrole v okolí obchodního domu v DC5 dvou podnapilých mužů, kteří močili na nákupní košíky a slovně napadali kolemjdoucí. Jednalo se o strážníkům známé opilce ve věku padesát dva a třicet šest let. Jednomu z mužů strážníci uložili blokovou pokutu, druhý ve svém protiprávním jednání neustával, proto jej hlídka převezla na obvodní oddělení PČR k ověření totožnosti. Jeho jednání bude následně řešit příslušný správní orgán Magistrátu města Děčín.

Dne 18. dubna 2014 ve 21:45 hodin zastavila hlídka MP v DC6 cyklistu, který jel po chodníku, čímž porušil pravidla silničního provozu. Jednalo se o pětačtyřicetiletého muže z Děčína. Jelikož byl z cyklisty značně cítit alkohol, byla na místo přivolána hlídka PČR Děčín. Cyklista přiznal požití 4 piv v nedaleké restauraci. Dechová zkouška ukázala 1,94 promile alkoholu. Přestupek cyklisty bude řešit příslušný správní orgán Magistrátu města Děčín.

Dne 18. dubna 2014 v 18:42 hodin oznámila ochranka z obchodního domu v DC4, že ve vnitřních prostorech se zdržuje skupinka tří opilých mužů, která chce ostrahu napadnout. Na místo byla vyslána hlídka MP. Jednomu z mužů hlídka uložila blokovou pokutu za znečištění veřejného prostranství. Další z mužů se pokusil z místa utéct a cestou převrátil přitom několik popelnic. Poté, co jej hlídka dostihla, začal muž strážníky fyzicky napadat. Za pomocí hmatů a chvatů byla muži přiložena služební pouta a zadržený byl hlídkou předveden na obvodní oddělení Policie ČR. Jednalo se o osmadvacetiletého muže z Děčína. Jím spáchaný přestupek bude řešit správní orgán Magistrátu města Děčín.

Dne 18.4.2014 v 15:30 hodin oznámil občan, že v DC4 na ulice Ústecká leží nějaký bezdomovec. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jednalo o strážníkům velmi dobře známého opilce. Hlídka jej po ověření, zda nepotřebuje lékařskou pomoc, ze silnice zvedla a z místa vykázala.

Dne 13.4.2014 v 13:33 hod. oznámila žena, že před obchodním domem v DC5 leží u zastávky MHD v trávě žena. Hlídka MP na místě kontaktovala strážníkům dobře známou třiapadesátiletou ženu, která má více než pozitivní vztah k alkoholu. Hlídka ji z místa vykázala. Záležitost strážníci vyřešili domluvou.

Dne 12.4.2014 v 08.30 hod. požádala PČR o spolupráci při pátrání po jednatřicetiletém muži, který utekl z nemocnice, kde byl na ošetření s podezřením na otřes mozku. Podle sdělení lékařů byl muž pod silným vlivem alkoholu. Operační službou MP byla tato informace předána všem hlídkám MP v terénu a obsluze kamerového systému. V 08.45 hod. si hlídka MP všimla v DC2 osoby, která odpovídala popisu hledaného pacienta. Po dohodě s PČR jej hlídka převezla zpět do nemocnice, kde si jej převzal zdravotní personál.

Dne 12.4.2014 v 01.20 hod. oznámil občan, že vidí před restaurací v DC1 muže a ženu, jak se perou a muž přikládá ženě k hlavě pistoli. Na místo byly vyslány hlídky MP a vyrozuměna PČR, která na místo vyslala své hlídky. Hlídky po příjezdu na místo zjistily, že se jedná o dvaatřicetiletou ženu a třicetiletého muže. U muže hlídky nalezly plynovou pistoli. Záležitost si na místě převzala PČR.

Dne 11.4.2014 ve 20.40 hodin oznámil občan, že v DC1 v ulici Pohraniční leží u domu nějaký muž. Na místo byla vyslána hlídka MP, která po příjezdu na místo zjistila dva podnapilé sedmnáctileté mladíky.
Hlídka MP zjistila, že alkohol mladíkům prodala obsluha večerky v DC1. MP na místo přivolala rodiče mladíků. Na místo byla přivolána také hlídka PČR,která si vše na místě převzala.

Zdroj: MP Děčín