Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 31.3.2014 v 04.05 hod. oznámil řidič MHD, že projížděl kolem školy v Libverdě a viděl, jak se po silnici volně pohybuje kůň. Na místo byla vyslána hlídka MP, které se podařilo u viaduktu koně odchytit a odvést do školního statku, kde ho předala jednomu ze zaměstnanců. Záležitost hlídka vyřešila domluvou.

Dne 30.3.2014 ve 21.35 hod. požádali zaměstnanci nemocnice o spolupráci při ošetření jedné pacientky, která je velmi agresivní. Na místo byla vyslána hlídka, která zjistila, že se jedná o čtyřiačtyřicetiletou ženu, která trpí psychickými potížemi. Strážníci asistovali během ošetření, lékař nakonec rozhodl o převozu pacienty do nemocnice v Ústí nad Labem. Asistenci při převozu zajistila hlídka Policie ČR.

Dne 29.3.2014 ve 23.55 hod. oznámil občan z DC4, že v ul. Ruská u nového kruhového objezdu řádí dva mladíci – strkají do kontejnerů a vyřvávají. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že je převrhnutý kontejner s papírem a druhý kontejner je strčený do vozovky. Hlídka na místě přistihla dva třiadvacetileté mladíky, kteří se k tomu přiznali. Hlídka oba nechala vše uklidit a přestupek vyřešila na místě uložením blokových pokut.

Dne 28.3.2014 ve 21.20 hod. zastavila hlídka MP v DC32 v ulici Verneřická vozidlo značky Opel Astra. Hlídka zjistila, že vozidlo má propadlou STK. Jelikož řidič neměl u sebe žádný doklad totožnosti, byla na místo přivolána hlídka PČR, která jeho totožnost ověřila. Jednalo se o devětačtyřicetiletého muže z Děčína. Řešení převzala hlídka PČR.

Dne 26.3.2014 v 11.45 hod. zadržel strážník MP v DC4 na ulici Prokopa Holého osobu hledanou Policií ČR. Jednalo se o osmatřicetiletého muže z Děčína. Zadrženého si převzala přivolaná hlídka Policie ČR.

Dne 25.3.2014 v 17.34 hod. oznámila žena, že v DC6 v ulice Želenická se pohybuje nějaký muž, který leze po chodníku po kolenou a má u sebe psa. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila totožnost dotyčného. Jednalo se o osmapadesátiletého muže z Děčína. Muž si stěžoval na bolest nohou. MP na místo přivolala sanitku, která muže převezla do nemocnice na vyšetření. Strážníci se poté postarali o umístění psa do městského útulku

Dne 25.3.2014 v 17.04 hod. oznámila žena, že v DC1 jí fyzicky napadá její přítel. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila totožnost údajného agresora. Jednalo se o pětapadesátiletého muže. Dotyčný sdělil, že se s přítelkyní pouze pohádal a jakékoli fyzické napadení odmítl. Žena následně hlídce sdělila, že se léčí na psychiatrii a posléze dodala, že fyzicky napadená skutečně nebyla. Hlídka oběma domluvila a poučila je, jak mají příště své spory řešit.

Zdroj: MP Děčín