Rubriky
Sport Zprávy

Ohlédnutí za reprezentační akcí v Děčíně

hokej repre hc decinVe dnech 10.4. a 11.4. se našemu klubu podařilo v Děčíně zajistit dvojutkání národního týmu v rámci přípravného turnaje Euro Hockey Challange s Dánskem. Pro náš klub i pro město Děčín to byla obrovská událost. Naposledy v Děčíně sehrála reprezentace své utkání 28. srpna 1994, a to s týmem Německa, v tehdejším celku se představil současný asistent trenéra národního týmu Jaroslav Špaček, utkání dopadlo remízou 2:2. První reprezentační utkání v našem městě se hrálo již 29. března 1986, kdy opět výsledkem 2:2 dopadlo utkání ještě tehdejší ČSSR s Finskem, kde se před děčínským publikem představil například Dominik Hašek, Antonín Stavjaňa, nebo nynější kouč reprezentace Vladimír Růžička. Od doby vzniku krytého stadionu, který se otevíral v roce 1983, to bylo čtvrté utkání reprezentace v Děčíně.

 

29. března 1986

ČSSR – Finsko   2:2  (0:2, 1:0, 1:0)

branky ČSSR:   Šejba, Rusnák

 

Sestava ČSSR:   Hašek – Božík, J. Benák, Slanina, Uvíra, Stavjaňa, F. Musil – Lála, Rusnák, Liba – Hrdina, Vodila, Staš – Dornič, Pašek, Šejba – Válek, Pivoňka, Caldr – Rosol, Růžička

 

28. srpna 1994

ČR – Německo   2:2   (1:1, 0:0, 1:1)

branky ČR:   Alinč, Stavjaňa

 

Sestava ČR:   Turek – Nedoma, Měsíček, Stavjaňa, Kruliš, Špaček, Tejkl, L. Procházka, J. Vopat – Jelínek, Alinč, Bělohlav – Zelenka, Kastner, Geffert – Kaděra, Horák, Folta – Ujčík, Patera, Procházka

 

10. dubna 2014

ČR – Dánsko   4:0   (0:0, 3:0, 1:0)

Branky a asistence ČR:   21. Radil (Kudělka, Kousal), 22. Roman (Svačina), 24. Roman (Svačina, Zohorna), 48. Nosek (TS)

 

Sestava ČR:   Jakub Kovář (Závorka) – Stříteský, Mojžíš, L. Kovář, Kudělka, Mozík, Jank, Vitásek, Gulaši – Smoleňák, Petružálek, Vondrka – Radil, Kousal, Nosek – Svačina, Roman, T. Zohorna – Pohl, Filippi, Zaťovič – Valský

 

11. dubna 2014

ČR – Dánsko   2:0   (1:0, 1:0, 0:0)

Branky a asistence ČR:   18. Valský (Vitásek, Filippi), 31. Radil (Kousal, Jank)

 

Sestava ČR:   Francouz (Závorka) – Mojžíš, Stříteský, Kudělka, Kovář L., Jank, Mozík, Gulaši, Vitásek – Vondrka, Petružálek, Vincour – Radil, Kousal, Nosek – Zohorna, Roman, Svačina – Zaťovič, Filippi, Valský – Pohl

 

Před celou akcí se nejprve muselo nově nalajnovat a polepit reklamou celé hřiště. Firma Hoch, která se zabývá reklamou nejen v hokeji, nalajnovala a polepila naše kluziště k nepoznání (viz. foto).

 

Propagaci podpořili maskoti národního týmu (viz. foto), kteří zavítali i na nedalekou základní školu Březová, aby nalákali děti na utkání. Děti tak měly jedinečnou příležitost, která se jim už nemusí nikdy naskytnout, a to vyfotit se s maskoty. Navíc mohly ve vědomostních otázkách získat hodnotné ceny od CZECH Hockey v podobě lístků, šál a dalších předmětů. Kromě základní školy Březová probíhala pozvánka na utkání v podání maskotů i v centru města.

 

Do utkání národního týmu se zapojili i hráči HC Děčín (viz. foto). Nejmenší děčínské hokejové naděje doprovodily v prvním utkání při nástupu český tým, v obou utkáních fungovali jako zametači hráči mladších žáků, ve druhém utkání vyplnili přestávkový program hráči Mladších žáků „A“ (ročník 2002), když z rukou generálního manažera národního mužstva Slavomíra Lenera a předsedy STK ústeckého kraje pana Jiřího Štveráka, převzali ocenění za celkové třetí místo v soutěži „Liga mladších žáků“ skupina D. Starší dorostenci HC Děčín pak přidali svou ruku k dílu při pomoci u střelby na bránu a fotostěny.

 

Velké díky patří také děčínskému fanklubu, který se v obou utkáních staral o výtečnou atmosféru!

 

Na závěr Vám přinášíme zhodnocení Mgr. Petra Nitscheho  (vedoucí oddělení hokeje v marketingové společnosti BPA sport marketing a.s.):

Dobrý den,

dovoluji si jménem BPA a věřím, že i ČSLH touto cestou vyjádřit poděkování děčínskému publiku za báječnou kulisu, kterou připravili národnímu týmu. Rovněž tímto děkujeme klubu za vynikající spolupráci, a všem lidem, jež se podíleli na organizaci. Pokud bychom měli v budoucnu do Děčína opět zavítat, bude nám potěšením.

 

Věříme, že i Vám se u nás líbilo

Zdroj: HC Děčín