Rubriky
Zprávy

Na Rumbursku odhalena varna pervitinu

policie auto tyrsovka_alesoIntenzivní práce rumburských kriminalistů přinesla své výsledky. Tuto středu byla provedena na základě soudního příkazu domovní prohlídka objektu jednoho domu v malé obci na Rumbursku. Na místě byla zajištěna varna sloužící k výrobě zakázané látky metamfetaminu tzv. pervitinu a další předměty sloužící k výrobě psychotropní látky. Mimořádně velké množství chemikálií a všechny zajištěné předměty poputují na znalecká zkoumání.

Kriminalisté ve spolupráci s policisty zásahové jednotky a speciální pořádkové jednotky KŘP Ústeckého kraje v objektu zadrželi tři muže „vařiče pervitinu“. Zadržení proběhlo bleskově a muži zaujatí „vařením“ nestihli klást odpor. Při zákroku nebyl nikdo zraněn. Jedná se o tři cizince ve věku od 24 do 30 let, kteří byli obviněni ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve spolupachatelství. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody v trvání od osmi do dvanácti let. Dnes byl podán návrh na jejich vzetí do vazby.
Potírání trestné činnosti na úseku toxi kriminality patří dlouhodobě mezi priority služby kriminální policie a vyšetřování v rámci všech územních i krajských odborů Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje. Kriminalisté se proto v této oblasti zaměřují zejména na odhalování varen pervitinu, distributory drog, pěstování konopí i šíření toxikomanie.

V roce 2013 se podařilo na Rumbursku odhalit čtyři indoorové pěstírny marihuany a tři varny pervitinu. Od počátku letošního roku jsou to již další dvě velké pěstírny marihuany a výše uvedená varna pervitinu.
Litoměřice, 11. 4. 2014, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice