Rubriky
Zprávy

Městská policie hledá nové uchazeče, přednost mají strážníci z jiných měst

mp_decin_aleso

Doplnit stav strážníků chce děčínská městská policie. Volná jsou v současné době dvě pracovní místa. Vedení městské policie chce prioritně přijmout zájemce, kteří mají platné osvědčení o splnění stanovených odborných předpokladů. Jedná se například o strážníky, kteří bydlí v Děčíně, ale pracují u městské policie v jiném městě.

„Člověk s osvědčením pro nás samozřejmě znamená značnou úsporu. Odpadají tak náklady na dvouměsíční školení a následnou praxi na pracovišti. Případně bychom uvítali i zájemce, který v minulosti práci strážníka vykonával a platnost jeho osvědčení již skončila,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák.

Základní podmínky pro výkon práce strážníka stanovuje zákon o obecní policii. Uchazeč o práci strážníka musí být starší jednadvaceti let, trestně bezúhonný, spolehlivý, fyzicky a duševně způsobilý a musí mít střední vzdělání s maturitní zkouškou. „Střední vzdělání si ovšem nelze doplnit během zaměstnání, tuto výjimku zákon neumožňuje,“ vysvětlil ředitel. Zájemci o práci mohou zaslat životopis na e-mail  policie@mmdecin.cz případně si sjednat osobní schůzku na tel. 412 593 180. vybraní uchazeči následně absolvují psychotesty a testy fyzické kondice. „Pokud projdou, čeká ty, kteří nemají platné osvědčení od jiné městské policie, vzdělávací kurz a poté zkouška před komisí ministerstva vnitra, kterou musí každý strážník opakovat vždy po třech letech,“ dodal Horák.

Zdroj: MP Děčín