Rubriky
Zprávy

Krást papír do Děčína jezdí i zloději z okolních měst

kradeze papiruPapír vyhozený ve speciálních modrých kontejnerech stále zůstává atraktivním lákadlem pro zloděje. Do Děčína jezdí papír krást party zlodějů i z jiných měst. Strážníci jen od začátku roku řešili kolem patnácti případů podobných krádeží. Naposledy hlídka městské policie zadržela tento týden trojici zlodějů z Ústí nad Labem.

„Hlídka si všimla podezřelého vozidla, které bylo doslova zarovnané starým papírem. Kolem vozu se pohybovali tři muži z Ústecka. Přiznali, že takto si vydělávají již delší dobu a jezdí po několika městech na severu Čech,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. Strážníci s muži přestupek vyřešili uložením blokových pokut. Náklad z vozu musela posádka samozřejmě vyložit zpět do kontejneru.

Papír z kontejnerů pak končí v některé ze sběren v Děčíně či okolních městech. Lidé často ani netuší, že i když jde o věci uložené v kontejneru, tak se jedná o přestupek případně o trestný čin. „Papír v kontejneru není jejich majetkem. Jedná se tak o majetkový přestupek, který strážníci řeší buď uložením blokové pokuty případně předáním věci Policii ČR,“ upozornil ředitel.

Řadu případů krádeží papíru se strážníkům podařilo vyřešit díky všímavosti občanů, kteří na tento nešvar včas upozornili zavoláním na linku městské policie 156. „Každého takového oznámení si velmi ceníme. Včasné zavolání vždy podstatně zvyšuje šance na úspěšné vyřešení,“ dodal Horák.