Rubriky
Sport Zprávy

Grizzly Cup 2014

grizzli cup 2014

O minulém víkendu se na děčínském zimním stadionu konal turnaj 3. tříd s názvem Grizzly Cup. Turnaje se zúčastnilo celkem 10 týmů, které mezi s sebou svedly někdy až dech deroucí bitvy. Děčín měl v zastoupení turnaje celkem 3 týmy. Děčín A, Děčín B a Děčín 2006, který byl složen z hráčů 2. třídy a posloužil tak jako cenná zkušenost pro další sezonu.
V základní skupině sehrál Děčín A celkem 4 utkání proti celkům Děčín 2006, Warrior Brno, Nové Město nad Metují a Česká Lípa. Systém turnaje bodoval každou třetinu zvlášť a po konci utkání ještě 3 samostatné nájezdy. Děčín A si tak připsal vítězství proti celkům Děčín 2006, Warrior Brno, další body v boji s Českou Lípou a nestačil na hráče z Nového Města.
Děčín 2006 měl ty samé soupeře jako Děčín A, ve kterých svedl nejvyrovnanější bitvu s celkem Warrior Brno. V ostatních utkáních šlo spíše o čerpání nových zkušeností a přivykání si na nový systém 3, místo 4 hráčů v poli.
Děčín B měl ve skupině celky z Loun, Klášterce nad Ohří, Jaroměře a Chrudimi. Hráči sehráli několik výborných utkání, kdy třetiny končili o jeden gól ve prospěch jak domácího, tak hostujících celků a podařilo se jim nastřádat několik bodů do druhého hracího dne.
Po prvním dni a sečtení výsledků základních skupin byl jasné, že o 1. – 6. místo mohl bojovat celek Děčín A, celky Děčín B a Děčín 2006 postoupily do skupiny o 7. – 10. místo.
Ve druhém dni vybojovali hráči Děčín B několik cenných bodů proti celkům Warrior Brno, Děčín 2006 a potrápili i Jaroměř, se kterou se hráči dělili o body. Děčín 2006 sehrál kvalitní utkání jak proti celku Děčín B, kdy se výborným výkonem v brance zaskvěl Matyáš Petříček a držel tak na střelecké uzdě hráče Děčín B, tak proti Jaroměři. Děčín A nastoupil ve druhém dni proti celku Klášterce, kde dokázal zvítězit, Lounům, se kterými sehrál vyrovnané bitvy a dokázal vybojovat bod z nájezdů a nestačil na celek Chrudimi.
Podtrženo sečteno, Děčín 2006 si z turnaje odnesl spoustu zkušeností a celkově 10. místo, Děčín B díky plnému zisku bodů s domácím Děčín 2006 výtečné 7. místo a Děčín A celkově 5. místo, kdy mu postup do boje o bronzovou medaili unikl o neuvěřitelný 0,5 bodu.
Konečné pořadí tedy bylo následující: 1. Louny, 2. Nové Město nad Metují, 3. Česká Lípa, 4. Chrudim, 5. Děčín A, 6. Klášterec nad Ohří, 7. Děčín B, 8. Jaroměř, 9. Warrior Brno, 10. Děčín 2006.
V závěrečném ceremoniálu byli ještě ohodnoceni nejužitečnější hráči jednotlivých celků za celý turnaj. Za celek Děčín 2006 si ocenění odnesl Zbyněk Švarc, za Děčín B Vojtěch Hois a Děčín A Petr Hruška.
Turnaj byl chválen ze všech stran, nejen od představitelů města Děčín pana Pelanta a Sinka, kteří přijali pozvání na finálové utkání a předávací ceremoniál, ale také samotných rodičů a trenérů hostujících celků. Tuto chválu si vysloužilo nejen vedení třetí třídy, ale především angažovaní rodiče z řad hráčů, kteří bezchybně po celé dva dny pomáhali s organizací tohoto turnaje. Za to vše jim patří veliké poděkování!
Autor: Mgr. Ondřej Michálek
Zdroj: HC Děčín