Rubriky
Sport Zprávy

Dánsko ani podruhé na český tým nestačilo

hokej_repre_hc decin_I druhé utkání na ledě Děčína opět vyhráli hokejisté Česka nad Dánskem, a to poměrem 2:0. Dánové ale v pátek podali velmi dobrý výkon a mnohdy před Francouzem hrozili svými nebezpečnými útoky. Jenže český brankář pochytal všech dvacet dánských střel a stejně tak jako den předtím Jakub Kovář, byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Dánové taktéž postavili do brankoviště svoji dvojku, a sice Sebastiana Dahma. Ten držel svůj tým svými skvělými zákroky a jen díky němu nebylo na ukazateli skóre vyšší číslo. I on si vysloužil nálepku nejlepšího hráče na straně skandinávského celku.

Nicméně obě dvě utkání se divákům v děčínském hledišti líbila, když mohutným aplausem v samotném závěru dávali o sobě vědět a českému týmu za jeho výkon tleskala celá hala. Ve čtvrtek se přišlo na první utkání podívat 3328 diváků, v pátek byla návštěva ještě o něco vyšší, když bylo nahlášeno 3810 skvělých příznivců tohoto populárního sportu.

Nyní už se hokejisté Česka soustředí na další přípravná utkání, ta nejbližší je čekají v Havlíčkově Brodě, kde se dvakrát střetnou s reprezentanty Norska. Mistrovství světa už se kvapem blíží a tak nezbývá než našim hokejistům v čele se staronovým koučem Růžičkou popřát hodně štěstí a medailový úspěch.

Vendula Zdražilová
Zdroj: HC Děčín