Rubriky
Sport Zprávy

BK Opava vs BK Děčín – 58:55 (12:13 33:28 48:42)

bk-opavaStrhující zápas! Takto jednoduše by se dalo shrnout páté utkání čtvrtfinálové série mezi BK Opava a BK Děčín. Takto nabitý duel plný fyzických soubojů, bojovnosti, skvělých obranných zákroků, těžkých košů a nervydrásajících situací už Mattoni NBL dlouho neviděla a je skvělé, že se to povedlo v TV přenosu s výtečnou diváckou kulisou v zaplněné největší indoorové hale v Česku.

Domácí začali nátlakem a i při souboji obranšli v šesté minutě do vedení 10:2. Válečníci se ale rychle vzpamatovali a šňůrou 0:10 získali po 10 minutách nejtěsnější vedení 12:13. Pěti body se na vedení podílel Jan Jiříček, jemuž dosud série nevycházela podle představ. Urputné souboje jako by nebyly poznamenané fyzicky i psychicky náročným průběhem a oba týmy se rvaly jako o život.

Domácí odhodlání bylo znatelné.. Proměňování i těžkých střel byl domácí trumf a jejich úspěšnost střelby hned od počátku převyšovala tu děčínskou. V 17.minutě zvyšoval Gniadek na 27:17.. Děčín se však snadno nedá – 29:25.. A na Šiřinovy čtyři body odpovídá kapitán Houška trojkou – poločasové skóre je 33:28, což předurčuje pokračující boj s mírnou převahou domácích.

Slezané pokračovali v tlaku i v začátku druhého poločasu, Válečníky v těchto chvílích podržela střelba za tři (Vyoral, Houška, Jiříček) a také aktivita na útočném doskoku… 42:37… Opavský „specialista na Děčín“ Vlček neuvěřitelným koem s faulem a dalším získaným faulem ulevil domácím, když dal 4 body v řadě, na Sokolovského těžké zakončení odpovídal Robert Landa trestnými hody. Po 30.minutách 48:42.

Válečnická síla je bojovnost. Tu prokázali děčínští i v závěrečném dějství. Trpělivou urputnou hrou, dalšími útočnými doskoky a dalšími trojkami (Stria a Vyoral) postupně vyrovnali v 37.minutě na 53:53 !!! Klečka proměňuje další těžký nájezd 55:53. Šiřina nedává ani jeden trestný hod… Landa vyrovnává smečí po Vyoralově asistenci 55:55. Šiřina se tentokrát nemýlí z trestné linie 57:55… Na druhé straně z čáry trestného hodu Děčín míjí dvakrát dvě střely… Šiřina pak uzavírá jednou šestkou na konečných 58:55.

Drama až do konce, zápas s ohromným nábojem a energií, sehraný před úžasnou kulisou a před TV kamerami… Reklama na basketbal ač se smutným koncem pro Děčín…!

Velký dík patří všem děčínským příznivcům, kteří vážili cestu do Opavy, hlasitě podporovali a velkou měrou přispěli k úžasné atmosféře ve Víceúčelové hale v Opavě… Díky!

SrDCem Válečníci!

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta