Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín vs BK Opava

bk-opava_ValentaVe třetím duelu se oproti dvěm předchozím výrazněji neprosadil kapitán Opavy Ladislav Sokolovský. Naopak Děčín s vrátil ke své image z průběhu ročníku, kdy byly body většinou rozloženy na více borců. Také putování míče v útoku bylo v zápase 3 výrazně zlepšené oproti domácímu duelu 2. Naopak obrana, která pracovala výtečně již oba první zápasy, dokázali Válečníci ještě o malý stupínek povýšit. Fyzická náročnost jednoho takového zápasu je znatelná nejlépe, dostanete-li se do přímého kontaktu s hráči na palubovce přímo po zápase. Vyčerpání – fyzické i psychické – nejlépe smíšené s radostí z výhry… To jsou důvody, proč většina z těchto borců basketbal hraje…

V hostujícím dresu z důvodu zranění nejspíše nenastoupí Djukanovič (poranění nohy), z utkání také odstoupil Dokoupil, ovšem zranění nevypadalo tak vážně. V dresu Děčína nastoupil na pár okamžiků uzdravující se Jakub Kaša. Byť šlo o pár vteřin na hřišti, je jistě potěšující, že se jeho zdravotní stav blíží stoprocentní připravenosti.

Představovat soupeře nemá v tuto chvíli smysl. Rozhodovat budou opět maličkosti, sebedůvěra, osobnosti, fyzická a mentální odolnost a víra ve výhru. Zvládnou Válečníci vrátit sérii do opavské haly…?

Zranění hráčů před utkáním
Tým je kompletní.

Názor BK Děčín
Pavel Budínský (trenér Děčína):
„Situace před čtvrtým utkáním je stejná jako před utkáním číslo 3. Pokud prohrajeme, končí sezóna. Není to zrovna situace, v níž bychom byli rádi každý den, ale zkrátka v této fázi soutěže už nemáme na výběr. Vydřená výhra v Opavě nám zvedla náladu a doufám i zdravě sebevědomí, které je nutné společně s pokorou brát jako odrazový můstek našeho výkonu ve čtvrtém duelu. Opava vede 2:1 a už u nás letos dvakrát vyhrála, proto musíme být maximálně obezřetní a správně porozumět dané situaci, ve které se pořád nacházíme. Nicméně pevná defenziva, obrovská bojovnost, mentální odolnost, ale hlavně produktivita při střelbě ze všech vzdáleností jsou prvky hry, jež nás mohou dle mého názoru udržet v sérii. Jsem moc rád, že se nám podařilo vrátit sérii do Děčína a doufám, že naši fanoušci nás přijdou podpořit v co největším počtu, aby atmosféra odpovídala důležitosti tohoto utkání.“

Miroslav Soukup (pivot Děčína):
„Po vítězství v Opavě jsme přesunuli sérii opět do Děčína. Zde musíme předvést obdobný výkon jako v pátek v Opavě a také využít naše bezvadné fanoušky. Věřím, že udržíme obranu na tak vysoké úrovni, k tomu zlepšíme naší střelbu z dálky a budeme uvolněně proměňovat otevřené střely. Naším úkolem je teď vyrovnat na 2:2!“Komentář k soupeřiVálečníky čeká čtvrtfinálový duel číslo čtyři. Další těžká zkouška psychické odolnosti, ale také fyzické. Ač se totiž v play-off hrají utkání dvakrát týdně jako větší část sezóny, jejich intenzita je nepoměrně vyšší! Množství a razance fyzických soubojů stoupá každou odehranou minutou play-off. V naší sérii pak obrana hraje prim, ale také kolektivní pojtí na obou stranách hřiště u obou celků je znatelné. Už jen kvůli kvalitě basketbalu v této sérii si děčínští příznivci zasloužili, aby se ještě vrátila do ČEZ Sportcentra.

Úterní utkání začíná z důvodu TV přenosu již v 16 hodin. Věříme, že ani tato skutečnost nezamezí zaplnění ČEZ Sportcentra ve vrcholném období sezóny!

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta