Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín dnes míří do Opavy

bk-opava_ValentaVedení Opavy 2:0 znamená nůž na krku Válečníků, ale zároveň na domácí Slezany vytváří tlak. Prohraje-li Děčín, končí pro něj sezóna, naopaak podaří-li se mu zvítězit, vrátí sérii do domácího prostředí ČEZ Sportcentra.

V tuto chvíli hovoří celková bilance letošních odhraných vzájemných střetnutí jasně pro Opavu poměrem 5:1. Kromě dvou duelů s rozdílem 20 a 19 bodů (jednou výhra Děčína, podruhé Opavy) však bylo měření sil vždy vyrovnané a výsledek maximálně o 10 bodů. Naráží na sebe dva týmy s pouze jedním zahraničním hráčem (Venta – Djukanovič), hrající kolektivní basketbal s dobrým pohybem míče a větším počtem hráčů, od nichž může přijít bodový příděl.

Opava předvádí ve čtvrtfinále sebevědomý a velmi efektivní basketbal na útočné polovině. Souhra opavských je na vysoké úrovni a nebezpečnost jednotlivých hráčů s vypjatostí zápasů nekolísá. Jádro týmu má dostatek zkušeností nabraných v předchozích letech a zkušenostmi překypující Ladislav Sokolovský je projevuje jako spolehlivý lídr.

Děčínští Válečníci vkládají nezměrnou energii do každé chvíle zápasu. Úsili a bojovnost zdobí Děčín stejně jako v průběhu celé sezóny, ovšem na utkání vede BK Opava již 2-0. Vyšší efektivita v útoku, stejně kvalitní obrana jako dosud a také trocha sportovního štěstí jsou klíči k prodloužení čtvrtfinálové série. Do Opavy se opět chystají děčínští fanklubáci s bubny a atmosféra se čeká ještě bouřlivější než v prvním duelu. SrDCem Válečník!

Názor BK Děčín
Jan Jiříček (křídlo): „Čeká nás 3. zápas této série, kde Opava vede 2:0. My jedeme do Opavy s tím, že v prvním zápase jsme si dokázali, že se s Opavou dá hrát a hlavně nemáme co ztratit! My vyhrát musíme, jiné řešení nepřipadá v úvahu, jinak nám končí sezona a to opravdu nechceme! Už kvůli našim úžasným fanouškům, protože to, co vytvořili na zápase, bylo famózní a zasloužili by si ještě aspoň jeden domácí zápas v play-off! V pátek jdeme do zápasu na 100% a já věřím, že zvítězíme! Hlavně! My jsme Válečníci a dokuď je naděje, tak se nevzdáváme a bojujeme.“

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta