Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie auto tyrsovka_alesoChybí nářadí
RUMBURK – Z odstavených bagrů v Horním Jindřichově na Rumbursku zmizelo během letošního února palivo. Kromě paliva majitelé strojů posrádají i barel s motorovou naftou a pracovní nářadí. Chybějící věci ohodnotil zástupce stavební solečnosti na necelých sedmdesát tisíc českých korun. Na případu možné krádeže pracují policisté z obvodního oddělení Rumburk.

Zapomněla kabelku
DĚČÍN – Vyřizování na poště přišlo mladou ženu z Prahy velmi draze. V prostorách podmokleské pobočky zapomněla u přepážky svojí kabelku s osobními věcmi. Když se pro ni po hodině v pátek 21. března 2014 vrátila, už ji nenašla. Policistům z děčínského obvodního oddělení v Podmoklech nezbývalo, než se na oznámenou událost podívat i z úhlu přečinu zatajení nálezu. Žena přišla o osobní věci a doklady v celkové hodnotě 9.500,- Kč.

Měděné parapety
VARNSDORF – Vedení základní školy ve Varnsdorfu zaznamenalo na přelomu letošního února a března úbytek měděných parapetů a plechů z objektu základní školy na náměstí E.Beneše, jejichž obnova by vedení města vyšla na částku přesahující dvacet tisíc českých korun. Kdo se skrývá za chybějícím materiálem je nyní v rukou varnsdorfských policistů.

Bez rádia
ČESKÁ KAMENICE – Nepříjemnou zkušenost má za sebou majitelka odstaveného VW Golfu. Ta si osobní automobil nechala odstavený u domu v Lidické ulici. Když se k němu v pátek jednadvacátého března 2014 brzy ráno vrátila, našla poškozenou spínací skřínku. Z vozidla zmizelo přes nic i autorádio, a tak se do případu možné krádeže vložili policisté z českokamenického obvodního oddělení. Škoda čítá tři tisíce českých korun.

Požár auta
RUMBURK – Na paloučku u propojovací lesní cesty za rumburskou nemocnicí bylo v pondělí 17. března letošního roku nalezeno odstavené odcizené osobní vozidlo. Interiér vozidla vypovídalo požáru. V autě chybělo autorádio a několik dalších věcí. Jak se později ukázalo, červený Passat byl téhož dne odcizen v sousedním Německu a namontované registrační značky pocházely z jiného automobilu. Podle prvotních informací požárního vyšetřovatele došlo k požáru vozu úmyslně. Škoda se přiblížila k hranici šedesáti tisíc českých korun. Poničený vůz byl po ohledání vrácen zpět do rukou jeho majitele. Případem se zabývají policisté z obvodního oddělení v Rumburku.

Zámek ho nezachránil
DĚČÍN – Děčínští policisté obdrželi v pátek 21. března 2014 oznámení o možné krádeži jízdního kola. Jeho majitel si jej uzamkl v blízkosti vchodu do děčínského obchodního domu v Ústecké ulici. Když se k němu po nákupu vrátil, s kolem se už neshledal. Jeho ztrátu vyčíslil ve výši osmnácti tisíci českých korun. Po modro-bílém jízdním kole zn. Scott bylo vyhlášeno pátrání. Děčínští policisté pátrají také po osobě, jenž měla údajně s kolem odjet.

Děčín, 23. března 2014
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín