Rubriky
Zprávy

Vyhlášení Dobrovolníka roku města Děčín za rok 2013

dobrovolnik rokuV pátek 7. března hostil velký sál děčínského zámku již 4. ročník slavnostního vyhlášení Dobrovolníka roku města Děčína. Za účasti přestavitelů města v čele s primátorem města Děčín, pana Františka Pelanta a dále zástupců Ústeckého kraje paní Sachetové a pana Vodseďálka, byli ocenění tito dobrovolníci:

Celkovým vítězem se stal pan Jan Ďurďák, který za svou dlouholetou úžasnou práci ve společnosti Parkinsonik obdržel také hlavní ocenění v kategorii sociální a zdravotní.

Vítězem v oblasti děti a rodina se stal pan Josef Dzurko, vedoucí velmi úspěšné taneční skupiny Prestige Děčín.

Ve třetí kategorii, sportovní, se stal vítězem dlouholetý kronikář basketbalového i hokejového klubu Děčín, pan Mgr. Čestmír Štěpán.

Druhá nominovaná, paní Anna Zárubová z TJ Slavoj, obdržela speciální ocenění za obdivuhodnou celoživotní práci.

Dobrovolnické centrum Slunečnice, které akci pořádalo, gratuluje nejen vítězům, ale také všem nominovaným. Konkrétně Petře Špátové, Žanetě Fejtkové, Pavlíně Hronové, Kláře Schejbalové .a Jiřímu Musilovi. Jejich dobrovolnická práce a příběh, který za nimi stojí, jistě stojí za pozornost a ocenění.

Děkujeme také kapele M.J. and Electric Blue za výborný hudební doprovod, Café a creperies Na cestě za skvělé pohoštění na závěr a všem dobrovolníkům, kteří se podíleli na organizaci. Akci podpořilo město Děčín, ceny pro všechny nominované věnovalo děčínské květinářství Ad Albim, Valdemar Grešík – Natura s.r.o. a Národní kavárna a cukrárna. Děkujeme laskavým sponzorům za podporu na akci, ale také všem, kteří Dobrovolnciké centrum Slunečnice podporují dlouhodobě a pomáhají tak rozvíjet myšlenku dobrovolnictví v Děčíně.