Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 16.3.2014 v 22:52 hod. oznámil občan, že na jeho zahradě na Staroměstském nábřeží v DC3 se válí nějaký chlap. Hlídka MP na místě kontaktovala šestadvacetiletého muže z Vilémova. Muž byl pod vlivem alkoholu, hlídka MP jej rozchodila a z místa ho následně vykázala.

Dne 16.3.2014 v 00:20 hod. zastavila hlídka MP v DC9 vozidlo Škoda Felicia, ve kterém seděl sedmadvacetiletý řidič. Ten hlídce přiznal, že má vysloven zákaz řízení a o pár hodin dříve ho za jízdu řešila PČR. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení události převzala.

Dne 15.3.2014 v 13.15 hodin oznámila obsluha čerpací stanice v DC5, že na silnici leží nějaký bezdomovec. Na místo byla vyslána hlídka MP, která po příjezdu na místo zjistila, že se jedná o čtyřiapadesátiletého silně podnapilého muže. Hlídka mu pomohla na nohy, zjistila, zda nepotřebuje lékařské ošetření a z místa jej vykázala.

Dne 15.3.2014 oznámil občan, že v DC2 se po sídlišti pohybuje skupina osob a krade papír z kontejnerů. Na místo byla vyslána hlídka MP, která po příjezdu na místo zjistila, že se jedná o skupinku lidí ve věku dvacet čtyři až čtyřicet let, všichni z Ústí nad Labem. Hlídka jim nařídila papír vrátit do kontejneru a záležitost vyřešila uložením blokových pokut.

Dne 14.3.2014 ve 23.15 hod. oznámil muž z DC9, že v tamním baru se nějací mládenci napadají. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že mezi skupinkou tří mladíků ve věku dvacet a dvacet jedna let došlo ke slovnímu sporu, který skončil několika fackami. K žádnému zranění nedošlo, nikdo nechtěl podávat trestní oznámení. Hlídka MP záležitost vyřešila důraznou domluvou a mladíky a baru vykázala.

Dne 12.3.2014 v 14:50 hod. zastavila hlídka MP v ul. 2. Polské armády v DC1 vozidlo Dacia Logan, jehož jízda byla značně nejistá. Vozidlo řídil padesátiletý muž z Děčína. Jeho agresivní a nejisté jízdy si všiml strážník mimo službu, jel za vozidlem a navigoval telefonicky hlídku MP, která ho posléze zastavila. Řidič byl evidentně pod vlivem alkoholu. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která si událost převzala k dořešení.

Dne 11.3.2014 ve 23.02 hod. oznámil občan z DC3, že se v domě pohybují neznámé osoby, které v domě nemají bydliště. Na místo byla ihned vyslána hlídka MP, která zjistila, že v chodbě domu seděli dva bezdomovci, kteří se chtěli ohřát. Jednalo se o pětadvacetiletého muže a stejně starou ženu. Hlídka oba z domu vykázala.

Dne 11.3.2014 ve 22.36 hod. oznámil občan, že v DC6 sedí na chodníku muž, který je opřený o plot. Jestli je muž zraněný nebo opilý, oznamovatel nevěděl. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že muž je podnapilý. Hlídka jej zvedla a zjistila jeho totožnost. Jednalo se o šestadvacetiletého muže z Děčína. Dotyčný neměl viditelné zranění a lékařské ošetření odmítl. Za přítomnosti hlídky odešel směrem k domovu.

Dne 11.3.2014 v 14:06 hodin oznámila žena, že v DC4 v ulici Čsl. mládeže, údajně prodávají před nádražím dvě podezřelé ženy nějaké voňavky. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o strážníkům dobře známé ženy ze Slovenska, se kterými v minulosti řešili řadu stížností na obtěžující prodej různého zboží. Hlídka je z místa vykázala a každé udělila blokovou pokutu.

Zdroj: MP Děčín