Rubriky
Zprávy

Projektu z Evropského sociálního fondu „Mít práci a být jako ostatní“ zažívá významný den!

CDS projekt mit praci jako ostatni

Dnešní den 3. 3. 2014 je pro Projekt z Evropského sociálního fondu „Mít práci a být jako ostatní“ dost významný, zažívá rovnou tři úspěchy najednou!

První z nich – Dnes byly oficiálně podepsány dvě pracovní smlouvy na osm měsíců v Zoologické zahradě Děčín, které navazují na úspěšnou pracovní praxi dvou účastnic projektu Katky a Šárky z 1.běhu, které ji absolvovaly již v období červen – říjen 2013. Několik měsíců pak bylo řešení následného zaměstnání obou účastnic v jednání, až nakonec zvítězila lidská ochota pomoci a vstřícnost jednání. Velmi tímto děkujeme vedoucímu odboru životního prostředí panu Mgr. Jiřímu Hykšovi, paní ředitelce Kateřině Majerové (t.č. na mateřské dovolené) a jejímu zástupci panu Romanu Řehákovi.

Druhý úspěch – Minulý týden v pátek 28.2.2014 skončily všem šesti účastníkům 2.běhu pracovní praxe a dnešním dnem někteří z nich již nastupují také do zaměstnání naplno, většina z nich na dobu jednoho roku! Dnes se jedná především o zahájení práce Patrika v Křesťanské základní škole a jídelně Nativity, Davida v keramické dílně v Domě dětí a mládeže na Teplické ulici a Járy v Chráněné grafické dílně Slunečnice, o.s. Z dalších účastníků nastoupí v průběhu tohoto týdne do Křesťanské základní školy a jídelny Nativity ještě druhý pracovník a další do Maxbowle – Restaurant Café v Ústí nad Labem.

A zároveň dnes startuje již třetí běh projektu „Mít práci a být jako ostatní“, odpoledne na úvodní schůzku přijde nových 6 budoucích účastníků pojektu. Druhý běh splnil sen každému ze šesti účastníků, a tak přejeme i účastníkům třetího běhu maximální úspěšnost!!!

Mgr. Dagmar Radvanová
vedoucí projektu a vedoucí sociálních služeb
731 653 326, cds@slundecin.org