Rubriky
Sport Zprávy

Plameny mají mečbol, Děčín tentokráte na ledě Žďáru neuspěl

zdarTřetí osmifinále play-off odehráli hokejisté Děčína opět na ledě Žďáru nad Sázavou, kde ale tentokráte na domácí tým nestačili a v sérii tak prohrávají 1:2 na zápasy. Žďárští tentokráte na svém ledě výhru hostím nedovolili.

Úvod utkání ale patřil Medvědům. Ti v rozmezí první půlminuty vyslali na Slámu čtyři nebezpečné střely, ale domácí brankář si s nimi dokázal poradit. Ve čtvrté minutě na druhé straně zahrozil Kaňka, jenž ale tváří v tvář Volkemu neuspěl. A stejný hráč si ve dvanácté minutě vyměnil puk s Kunstmüllerem a druhý jmenovaný poté poslal puk na Volkeho, od kterého se kotouč následně odrazil mimo ohrožení děčínské branky. O dvě minuty později byly Plameny v další palebné pozici, tentokráte se neprosadil Říha. Jenže další nebezpečí na straně domácích hrozilo dále. V patnácté minutě se jim totiž naskytla příležitost hrát ve dvojnásobné početní výhodě. A tu dokázali využít takřka ihned po vhazování. PETR BENEŠ dokázal prostřelit Volkeho, který neudržel střelu Říhy od modré čáry – 1:0. Na konci první třetiny byl vyloučen Motejlek a moc dlouho na trestné lavici nezůstal. Přesně po dvaceti vteřinách totiž domácí přesilovku využili. MICHAL KAŇKA byl tím, kdo znovu prostřelil hostujícího brankáře – 2:0.

Na začátku druhého dějství měli možnost početní výhody také Medvědi. A také jim se podařilo přesilovku využít. TOMÁŠ PROCHÁZKA se napřáhl od modré čáry a nedal Slámovi vůbec žádnou šanci – 2:1. Děčín se tak dostal Plamenům na dostřel jediné branky. Jenže jejich radost trvala pouhých šestnáct sekund. JIŘÍ DÍTĚ totiž bleskově vrátil svému týmu na hokejky zpět dvoubrankový náskok – 3:1. A aby toho nebylo málo, hned po vhazování ve středovém kruhu se Žďárští dostali k puku a po další akci šli již do tříbrankového trháku, a to zásluhou LUKÁŠE KRUPKY – 4:1. Jenže v polovině utkání přidali hosté druhou branku, když ONDŘEJ CHLÁDEK dorazil za záda Slámy jím vyraženou střelu – 4:2. Ve 35. minutě Zika vyšperkoval akci Medvědů přihrávkou na svého spoluhráče, ale tu zachytila pozorná obrana Plamenů. Dvě minuty před koncem druhé třetiny se Kotlík podél levého mantinelu probíjel směr pásmo hostí, ale naštěstí pro Medvědy dokázal Faigl jeho snahu překazit. Jenže šest vteřin před sirénou udeřili domácí znovu. PETR ŠTĚPÁNEK byl vyzván přihrávkou od Dítěteho a jeho výzvu dokázal přetavit v již pátou branku Plamenů – 5:2. Hráči Žďáru tak měli před třetí třetinou velmi slibný náskok a dobře nakročeno k mečbolu v tomto utkání.

Ve 43. minutě vyslal střelu z otočky Tvrzník, ale puk se otřel jen o boční síťku žďárské branky. O tři minuty později nařídil rozhodčí trestné střílení ve prospěch Žďáru. Jeho exekutor Jiří Dítě však Volkeho překonat nedokázal. Následně vyslali Medvědi na Slámu střelu z kategorie těch propagačních a brankář Plamenů si s ní tedy bez problémů poradil. V 51. minutě měli domácí další možnost trestného střílení. Štěpánek jel úplně sám na brankáře Děčína a byl zahákován. Jenže ani Štěpánek ho proměnit nedokázal. V 53. minutě museli Medvědi čelit další přesilovce Plamenů 5 na 3, ale dokázali ji ubránit a neinkasovali. Domácím to ale vadit nemuselo, neboť pět minut před koncem základní hrací doby měli dostatečný náskok a už se příliš nikam nehnali. V 58. minutě se do šance ve dvojnásobné početní výhodě dostal Chládek, ale v těsné blízkosti před Slámou neuspěl. A úspěšný po něm nebyl ani Drnec, který poslal puk těsně vedle levé tyče domácí brány. Hned po vrácení obou hráčů z trestné lavice ještě Děčín inkasoval. LUKÁŠ KRUPKA svým druhým přesným zásahem v utkání pečetil výhru Plamenů – 6:2. Domácí tak mají po dnešním utkání mečbol a v pondělí pojedou do Děčína s vědomím, že mohou sérii ukončit. Postup mají nyní ve svých rukách. Ale je to play-off, stát se může cokoli a ještě klidně může dojít na rozhodující pátý zápas.

SKLH Žďár nad Sázavou – HC Děčín 6:2 (2:0;3:2;1:0)
Branky a nahrávky: 15. Beneš (Říha, Kaňka), 20. Kaňka (Krupka, Říha), 24. Dítě (Krupka), 24. Krupka (Kunstmüller), 40. Štěpánek (Dítě, Staněk), 60. Krupka (Štěpánek, Beneš) – 23. Procházka (Zika, Tvrzník), 30. Chládek (Tvrzník, Motejlek)

Sestava HC Děčín:
Volke (Formánek) – Molnár, Kaltenböck, Vaněk, Procházka, Stezka, Zdvořáček, Motejlek – Tvrzník, Oliverius, Zika – Faigl, Racek, Merta – Drnec, Chládek, Fojt – Šetka, Bačák

Vendula Zdražilová, HC Děčín