Rubriky
Politika Zprávy

Ovlivněte budoucnost města! Dotazník můžete vyplnit už jen do konce března…

Bez názvu-11) Strategie je opatření proti mrhání prostředků z veřejných peněz. = Město bude muset dokladovat u každého projektu, na který bude žádat prostředky z EU, zda je v souladu se strategií, tedy přáním významné skupiny obyvatel. Financováním tak neprojdou (nebo hodně problematicky) nesmysly, které si politik vymyslí. Např. ústecká lanovka k soukromému hotelu pana primátora Mandíka, wellness centrum pana Oulického, atd. Takové ty malé domů, nebo politické pomníčky nejsou v souladu s přáním většiny.

2) Aktivně se tím zvýší zájem obyvatel o politiku, ne jen takovou tu u televize. Ale pokud někdo oboduje nějakou prioritu, tak se spíš zeptá svého zastupitele, jak s tím pohnul, co s tím udělal. Zeptá se na konkrétní téma. Automaticky se zvýší dohled politiků.

3) Peníze se nasměrují do těch správných oblastí. = Proč jsou v DC chodníky v tak žalostném stavu? Protože prostě politici peníze dávali jinam. Třeba existuje významná skupina lobistů, jen příkladmo uvedeme tenisty (snad nikoho neurazíme) a těm je poskytována štědrá podpora, oproti třeba sociální práci s bezdomovci či seniory, kterou by upřednostnilo více lidí, ale nemá zastoupení v radě. Pokud ve strategie vyjde jako jednička sociální práce, pak se politikům bude těžko vysvětlovat, proč zrovna dávají tenistům, když na seniory nedali ještě žádný peníz.

strategie decin

4) Zvýší se kontinuita, předvídatelnost radnice. Neštve Vás, že se potácíme z extrému do extrému? Nyní je u vesla jedna politická strana, která chce to… za rok bude jiná a ta zas vše zruší a bude chtít něco úplně jiného?  V případě, pokud by si lidé vybrali např. Děčín jako centrum turizmu, pak každá nová vládnoucí bude muset tuto vizi držet. Samozřejmě pojetí každé strany by bylo rozdílné, ale téma by zůstalo pořád to jedinečné.

Strategie bude mít však vliv pouze pokud ji vyplní dostatečný počet osob. Proto Vás žádám, vyplňte ji, zabere Vám to cca 2 minuty a rozhodně nemůže uškodit.

<<< FORMULÁŘ K VYPLNĚNÍ >>>

Na některých počítačích je nutno projít upozorněním na podezřelou stránku, na jiných je třeba kliknout na odkaz vícekrát a na některých se formulář nezobrazí nikdy. Bohužel jde o chybu, kterou se nepodaří do konce měsíce opravit. Ve strategii však jde o dobrou věc, prosím mějte trpělivost. Pokud by se Vám přesto nedařilo se „probojovat“ přes tyto úskalí, vyplňte formulář písemně: dotazník Strategie a doneste ho na recepci magistrátu nejpozději v pondělí 31. 3. 2014.

Debata o strategickém plánování v Děčíně

debata k strategii

Zdroj: www.decinskeforum.cz