Rubriky
Sport Zprávy

Hokejový turnaj „O čokoládový puk“

čokoladovy pukO víkendu se na děčínském zimním stadionu konal 38. ročník jednoho z nejstarších evropských hokejových turnajů hráčů 4. tříd. Na turnaj přijaly pozvání týmy zvučných a extraligových jmen. HC Verva Litvínov, SC Kolín, HC Letci Letňany, HC Piráti Chomutov, HC Bílí Tygři Liberec a domácí HC Děčín.
Jako první Děčané vyzvali k souboji soupeře z Litvínova. Utkání bylo dlouhou dobu vyrovnané, když ve druhé části, se podařilo domácím odskočit na rozdíl 4 branek. Soupeř dokázal do konce snížit na konečných 6:4 pro domácí celek. Ke druhému souboji nastoupili děčínští medvědi proti Letcům z Letňan. Jednalo se opět o vyrovnaný souboj, ve kterém děčínští nedokázali tak jako v prvním utkání trestat chyby soupeře. To se však vedlo Letcům. Utkání, ostatně jako všechna na turnaji, bylo vyrovnané až do samého závěru, ve kterém ještě děčínští hráči zkoušeli hru bez brankáře. Ani v ní se nepodařilo výsledek vyrovnat a tak utkání skončilo 6:5 pro celek z Letňan. V posledním utkání prvního dne změřil síly domácí celek s oblíbeným soupeřem z Chomutova. Utkání mělo rychlý spád, krásné akce, spoustu brankových příležitostí a nervy drásající scénář až do konce, kdy opět musel děčínský celek přistoupit na závěrečnou hru bez brankáře a zkusit štěstí v 6 hráčích proti 5. Vyrovnání nebylo přáno našim hráčům ani ve druhém po sobě jdoucím utkání a prohráli 3:2. Po průběžném resultáři prvního dne byl děčínský celek na posledním místě, avšak stačilo jedno vítězství a byl by rázem druhý. Tento fakt svědčil o velké naději pro druhý hrací den.
Ve druhém dni čekal na naše chlapce celek z Kolína. Po celou dobu utkání si Děčín vytvářel brankový odstup od soupeře, který se mu však v závěru nepodařilo udržet. Utkání skončilo nerozhodným výsledkem, který však samotní hráči považovali za prohru, respektive ztrátu 2 bodů. Před posledním utkáním s Tygry z Liberce bylo odhodlání našich svěřenců na nejvyšší možné úrovni. Pouze vítězství nás mohlo ještě dostat do bojů o medaili. Od začátku utkání bylo jasně znát, jak moc chtějí naši hráči uspět. Vytvářeli si spoustu gólových příležitostí, ale hostující brankář byl jak neprůstřelná zeď. Utkání se však podařilo vyhrát výsledkem 3:2 a Děčín si tak mohl připsat poslední 3 body do závěrečné tabulky. Další vývoj ostatních utkání dopomohl děčínským k celkovému 3. místu, což znamenalo obrovský úspěch po průběžném prvním hracím dni a celkově úsměvy na tváři samotných malých protagonistů.
Všichni hráči, trenéři a funkcionáři týmů si pochvalovali vysokou úroveň a vyrovnanost všech soupeřů.
Konečná tabulka turnaje:
1. HC Piráti Chomutov
2. SC Kolín
3. HC Děčín
4. HC Bílí Tygři Liberec
5. HC Verva Litvínov
6. HC Letci Letňany
Sestava HC Děčín:
Klára Hejzáková, Jan Janovský, Matěj Leden, Ondřej Postl, Vojtěch Hois, Matěj Werner, Adam Werner, Bohuslav Nowak, Sebastian Höll, Adam Bartoň, Anna Pavlasová, Tadeáš Vacek, Lukáš Hájek, Tomáš Jelínek, Jaroslav Stajčev, Matěj Stárek, Martin Keleši, Tomáš Kurel, David Paraska, Vít Zítko, Bříza Daniel
Zdroj: HC Děčín