Rubriky
Sport Zprávy

V sobotu na led Děčína zavítá Vajgar z Jindřichova Hradce

hc decinTuto sobotu je na programu již 30. kolo druhé hokejové ligy a to znamená, že základní část je už opravdu takřka u konce. V rámci tohoto kola přivítají hokejisté Děčína na svém ledě tým z jihu Čech, a to KLH Vajgar Jindřichův Hradec. Ten se nyní může pyšnit tím, že na nadcházející Olympijské hry v Soči byli nominováni hned tři odchovanci tohoto klubu. Jedná se o bratry Michálky, Milana a Zbyňka jenž hrají v NHL (Ottawa Senators resp. Phoenix Coyotes) a dále pak o Jiřího Novotného, který hájí barvy jediného českého zástupce v Kontinentální hokejové lize, a sice Lva Praha.

Děčínští si budou chtít na svém ledě znovu připsat další body do tabulky a zároveň odčinit vysokou prohru z Tábora, kde Medvědi padli 1:8 a psychicky se připravit na nejdůležitější část sezóny, jímž je samozřejmě play-off. Jakákoli výhra by před vyřazovacími boji byla určitě pro tým prospěšná. S Jindřichovým Hradcem to zřejmě bude vyrovnaná bitva a oba celky budou bojovat o každý centimetr ledu, i hosté totiž prahnou po bodech.
V prvním vzájemném měření sil v této sezóně byli Jihočeši úspěšní a před svými diváky dokázali zvítězit 4:1. V sobotu to ale bude opět utkání od nuly a výhra z předchozího duelu nemusí znamenat výhru i v duelu druhém. Vajgar v posledním odehraném kole nestačil na svém ledě na tým z Vrchlabí a prohrál 1:6. Takže i hosté mají co napravovat.
Jak nakonec zápas, který začíná na děčínském zimním stadionu v sobotu 1.2.2014 v 18:00 hodin dopadne, ukáže až samotné střetnutí. Přijďte povzbudit děčínské hráče svými hlasivkami k zisku dalších bodů a buďte jejich šestým hráčem.
Online přenos: HC Děčín – KLH Vajgar Jindřichův Hradec

Zdroj: HC Děčín