Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 15.2.2014 ve 23.40 hod. oznámila žena, že před bývalou restaurací v DC4 jí dva muži odcizili peněženku a poté utíkali pryč. K popisu mužů poškozená sdělila, že jeden je celý v černém a druhý má modrou bundu a maskáčové kalhoty. Na místo byla ihned vyslána hlídka MP a byla vyrozuměna PČR, která na místo taktéž vyslala hlídku. Hlídka MP muže výše uvedeného popisu zadržela v ul. Hankova a zjistila jejich totožnost. Jednalo se o dva osmnáctileté muže z Děčína. Záležitost si k dořešení převzala hlídka Policie ČR.

Dne 15.2.2014 ve 14.15 hod. si hlídka MP všimla v DC4 na Labském nábřeží ženy, která fyzicky napadla jinou ženu, kterou začala mlátit do obličeje. Strážníci útočnici zabránili v pokračování jejího protiprávního jednání. Následně hlídka zjistila totožnost zadržené. Jednalo se o jednadvacetiletou ženu z Děčína, která napadla o dva roky starší ženu. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si událost převzala k dořešení.

Dne 14.2.2014 v 21.10 hodin oznámil občan, že v DC1 v ulici Tyršova nějací dva mladíci rozbili výlohu u jedné prodejny. Dále oznamovatel uvedl, že mladíci teď stojí na autobusové zastávce směrem do nemocnice. Na místo byla vyslána hlídka MP, které se podařilo oba mladíky zajistit. Jednalo se o dvacetiletého a o rok staršího muže. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si událost převzala.

Dne 14.2.2014 v 19.12 hodin oznámila obsluha restaurace v DC3, že v restauraci vznikla mezi dvěma hosty hádka, která přerostla ve fyzické napadení. Na místo byly dozorčí službou vyslány hlídky dvě hlídky MP a přivolána byla i hlídka PČR. Hlídkám MP se po příjezdu na místo podařilo situaci zklidnit. Strážníci zjistili, že došlo k potyčce mezi osmatřicetiletým a osmadvacetiletým mužem z Děčína. Zranění nikdo neměl, lékařské ošetření nikdo z přítomných nepožadoval. Vše si na místě převzala hlídka PČR.

Dne 14.2.2014 v 19.05 hodin oznámil občan, že v DC32 v ulici Májová je nějaká rvačka. Na místo byla vyslána hlídka MP a přivolána byla hlídka PČR. Hlídka MP po příjezdu na místo zjistila, že se mezi sebou nepohodly dvě ženy a do toho se vložili jejich partneři. Vše vyvrcholilo fyzickým napadáním. Zranění při potyčce nikdo neutrpěl. Vše si na místě převzala již přítomná hlídka PČR.

Dne 13.2.2014 v 19.45 hodin požádala PČR o vyslání hlídky MP do DC32 na vlakové nádraží, kam má přijet vlak, v němž se má podle oznámení občana nacházet muž v podnapilém stavu, který za jízdy způsobil ve vlaku nějakou škodu. Na místo byla vyslána hlídka MP, která podezřelého na nádraží zajistila. Jednalo se o pětadvacetiletého muže z Děčína. Dotyčný byl na žádost PČR převezen na obvodní oddělení a předán policii k dalším úkonům.

Dne 13.2.2014 v 19.10 hodin požádala pracovnice nemocnice v DC2 o vyslání hlídky MP na ambulanci interního oddělení, kde mají nějaký problém s pacientem, který je v podnapilém stavu. Na místo byla vyslána hlídka MP, která po příjezdu na místo zjistila, že se jedná čtyřiačtyřicetiletého muže, kterého do nemocnice přivezla sanita, když ležel podnapilý ve městě na chodníku. Lékař ho ošetřil, muž nechtěl ambulanci opustit a dožadoval se dalších vyšetření. Nechtěl pochopit, že dle lékaře jsou další vyšetření zbytečná. Muž vše pochopil až v přítomnosti hlídky MP, která jej následně s objektu nemocnice vykázala.

Dne 11.2.2014 v 20.55 hod. si hlídka MP všimla při kontrole tenisových kurtů v DC4 ležícího muže na stezce pro chodce. Jednalo se o sedmadvacetiletého muže z Děčína. Hlídka muže, který na zemi usnul pod vlivem alkoholu, vzbudila, zvedla a zjistila, zda nepotřebuje lékařské ošetření. Muž jakoukoli pomoc od hlídky MP odmítl, strážníci dohlédli na jeho odchod do místa bydliště.

Dne 11.2.2014m v 19.50 hod. oznámila ostraha firmy v DC1, že jim přímo před vchodem leží nějaký opilý muž. Hlídka MP na místě kontaktovala šestatřicetiletého muže z Děčína. Strážníci mu pomohli na nohy a zjistili, zda nepotřebuje lékařské ošetření. Hlídka záležitost vyřešila domluvou a muže z místa vykázala.

Dne 11.2.2014 v 10.20 hodin oznámila zaměstnankyně školky v DC2, že mají na zahradě nějakou starší ženu a ta nechce ze zahrady odejít. Na místo byla vyslána hlídka MP, která po příjezdu na místo zjistila, že žena je nějak pomatená. Hlídce uvedla, že na zahradu šla pro hračky a chce si hrát na pískovišti. Žena u sebe neměla žádný doklad totožnosti, proto ji hlídka předvedla na obvodní oddělení PČR, kde bylo zjištěno, že se jedná o dvaapadesátiletou ženu z Děčínska. Po dohodě s lékařem hlídka ženu odvezla do nemocnice, kde lékař rozhodl o její hospitalizaci.

Zdroj: MP Děčín