Rubriky
Sport Zprávy

Plameny srovnaly s Děčínem krok, stav série je vyrovnán na 1:1

zdarVe čtvrtek 27. 2. 2014 hostili hokejisté Děčína ve druhém utkání osmifinále play-off celek Žďáru nad Sázavou. I když v utkání po druhé třetině vedli 1:0, nakonec odešli z ledu poraženi 1:3 a Žďár tak vyrovnal sérii na 1:1.

Úvodní vhazování bylo ve znamení hostí, kteří tak měli puk na svých hokejkách. V pásmu Děčína se však k vážnější šanci nedostali. Ve třetí minutě pálil Šetka od modré čáry, ale puk si cestu do branky nenašel. Skončil jen těsně vedle ní. O chvíli později se musel mít na pozoru Volke proti Krupkovi, který před ním zle dotíral. Domácí brankář si však dokázal poradit. Ve dvanácté minutě ujel Faigl a svou střelou nebezpečně před Slámou zahrozil. Brankář hostí však vytáhl bravurní zákrok a jeho střelu tak zlikvidoval. A hostující gólman se hned na to znovu vyznamenal, když pohotově pokazil pěknou střelu Tvrzníka. A Sláma byl znovu v permanenci ve 14. minutě, když chytil další tři střely Děčína. Ochránce hostující svatyně tak měl svůj den a držel svůj tým. Svůj den měl ale také Volke, který si počínal úplně stejně proti hostujícím střelám. Když se ani v závěru třetiny neprosadil Šetka se Zikou a Kotlík na hostující straně, skončila první třetina bez branek.

Druhá třetina začala opět v režii hostů, kteří zaměstnali Volkeho už od jejích úvodních minut. Jenže poté došlo k přečíslení Děčína a v čase 21:28 se prosadil RADEK FOJT, který přízemní střelou prostřelil Slámu – 1:0. Minutu na to orazítkoval Tvrzník břevno branky hostí. Ve 34. minutě měly Plameny dvě obrovské šance ke skórování. Nejprve Kunstmüller objel branku a nakonec jeho nenápadná akce byla nebezpečnou situací pro Medvědy. Volke ale puk dobře viděl a následně ho ukryl do své lapačky. Po něm vyslal střelu od kruhů Krupka, která skončila na pravé tyčce děčínské branky. Na druhé straně pak zlikvidoval nebezpečný projektil Ziky znovu brankář hostí Sláma. Minutu před koncem druhé části hry došlo k velké skrumáži před brankou Děčína, kdy před dvěma hráči zívala odkrytá branka. Nakonec se ani po této příležitosti Žďáru vyrovnat nepodařilo. V čase 39:30 ještě rozhodčí vyloučil domácího Oliveriuse a Plameny tak měly šanci na vyrovnání v přesilové hře. Jenže do konce druhého dějství se již nic nestalo, a tak si hosté přesilovou hru přenesli i do třetí třetiny.

Úkol pro hosty zněl jasně. Pokusit se početní výhodu využít a srovnat s Děčínem krok. A to se také podařilo. Na počátku 42. minuty se přesně trefil PAVEL STANĚK a bylo vyrovnáno – 1:1. Ve 44. minutě se Žďáru naskytla příležitost hrát přes minutu v početní výhodě 5 na 3. Tu Děčín dokázal ubránit, ale poté už klasickou přesilovku 5 na 4 Plameny využily. Ve skrumáži před Volkem se nejlépe zorientoval JIŘÍ MAN a otočil tak stav zápasu ve prospěch svého celku – 1:2. V 50. minutě pálil Fojt, ale Sláma jeho jedovku zneškodnil. Poté se třikrát ocitl v dobré šanci Racek, ale na Slámu nevyzrál. O pět minut později vyslal prudkou střelu Motejlek a Sláma si musel povyskočit, aby jeho ránu chytil. Pokud by tomu tak nebylo, patrně by tato situace skončila brankou. V závěru třetí třetiny hrál Děčín přesilovou hru a Medvědi se poté odhodlali k powerplay. Jenomže PETR BENEŠ se dostal k puku a nabruslil si až těsně před opuštěnou děčínskou klec a bez problémů do ní poslal puk – 1:3. Touto brankou tak zpečetil výhru Zďáru, který svým vítězstvím na ledě Děčína srovnal stav série na 1:1.

HC Děčín – SKLH Žďár nad Sázavou 1:3 (0:0;1:0;0:3)
Branky a nahrávky: 22. Fojt (Drnec) – 42. Staněk (Kunstmüller, Kaňka), 46. Man (Zídek), 60. Beneš (Vítek D.)

Sestava HC Děčín:
Volke (Formánek) – Procházka, Stezka, Kaltenböck, Molnár, Vaněk, Motejlek, Zdvořáček – Tvrzník, Oliverius, Zika – Vegner, Faigl, Racek – Drnec, Šetka, Fojt – Bačák, Merta, Chládek

Vendula Zdražilová, HC Děčín