Rubriky
Sport Zprávy

Nejdůležitější část sezóny je tu, začíná play-off a série se Žďárem

ZdarZákladní část sezóny druhé hokejové ligy je minulostí a nyní přicházejí na řadu líté boje ve vyřazovacích bojích, chcete-li v play-off. Předloni to Medvědi dotáhli až do finále, kde se střetli s Kláštercem nad Ohří a po pětizápasové bitvě nakonec do bojů o první ligu nepostoupili. Loni narazili na Sokolov, se kterým ale padli už ve čtvrtfinále. Letos svedou bitvu s dalekým Žďárem nad Sázavou a s tímto celkem to zcela jistě nebude vůbec jednoduché. Děčín se umístil na třináctém místě tabulky, naproti tomu Plameny ze Žďáru skončily na místě čtvrtém, a tak jsou tedy v této sérii jistě favoritem.

Pozor si budou muset dát obránci Děčína především na trio Michal Kaňka (15+21), Luboš Kunstmüller (13+20) a Jiří Dítě (16+15), které patří mezi nejlepší útočníky Plamenů. Obranu pak tuží Pavel Staněk (7+15), Petr Beneš (5+7) a Martin Pleva (4+8). Branku hájil po většinu sezóny Jiří Sláma s úspěšností 89,64 %.

Vyřazovací boje jsou ale úplně jinou soutěží a ne vždy vítězí předem daný favorit. Každý zápas začíná od nuly a šanci tak mají oba týmy úplně stejnou. Děčínští rozhodně do Žďáru nejedou s poraženeckou náladou. Pro úspěch udělají vše a budou bojovat do poslední chvíle, i když to s Plameny rozhodně jednoduché nebude.

To, jak nakonec první duel skončí se dozvíme v úterý 25.2.2014 večer. Utkání na Bouchalkách, jak se místnímu stadionu říká, začíná v 18. hodin. Držte Medvědům na dálku palce, budou to určitě potřebovat.

Online přenos: SKLH Žďár nad Sázavou – HC Děčín

Vendula Zdražilová, HC Děčín