Rubriky
Sport Zprávy

Jablonec na svém ledě uspěl a Medvědy porazil těsně 3:2

jablonecV rámci 31. kola druhé hokejové ligy zajížděli Medvědi do Jablonce nad Nisou, kde se utkali s místními Vlky. Ti byli vzhledem k postavení v tabulce favoritem tohoto duelu, a to také potvrdili. Ve třetí třetině strhli vyrovnaný stav utkání na svou stranu a výsledek 3:2 udrželi až do konce utkání.

Zápas začal lépe pro Vlky, kteří se už na začátku třetí minuty ujali vedení zásluhou LUKÁŠE TONDERA, který poprvé rozvlnil hostující síť – 1:0. Děčín následně ubránil krátké dvojnásobné oslabení a ani v klasické přesilové hře neinkasoval. Hra byla vyrovnaná a oba celky se snažily o skórování. Oba gólmani však byli proti a své týmy drželi. Medvědi se vyrovnání dočkali v poslední dvouminutovce prvního dějství, když hráli čtyři minuty přesilovou hru. Tu dokázal v čase 17:30 využít člen první formace Děčína MICHAL OLIVERIUS, a před první sirénou tak srovnal stav utkání na 1:1.

V úvodu třetiny druhé putoval na trestnou lavici jeden z domácích hráčů a Medvědům se naskytla velká výhoda strhnout vedení na svou stranu, a to v početní výhodě pět na čtyři. Jenomže paradoxně v ní inkasovali. Ve vlastním oslabení totiž ujel Brokeš s Mulačem a právě JAKUB MULAČ přesnou přihrávku od svého kolegy dokázal přetavit ve vedoucí branku – 2:1. Ve 31. minutě se vyznamenal jablonecký ochránce svatyně, jenž si nejprve poradil s únikem Ziky a hned poté chytil i dorážku Tvrzníka. Jenomže ve 38. minutě už musel lovit puk ze své sítě podruhé. A byl u toho MARTIN TVRZNÍK, který dal velmi důležitou branku „do šatny“ a bylo znovu vyrovnáno – 2:2.

Úkol do třetí třetiny zněl jasně, a sice pokusit se domácí Vlky zatlačit a jít poprvé v utkání do vedení. To se ale nestalo a plány Děčína zmařil ve 46. minutě LUKÁŠ TONDR, který svým druhým gólovým příspěvkem v sobotním klání vrátil znovu vedení zpět na hokejky Vlků – 3:2. Později se ukázalo, že jeho branka byla nakonec i vítězná. V 55. minutě mohli Děčínští opět srovnat v přesilové hře, ale svůj tlak před brankou Jablonce třetí brankou neskončil. Brankář Vlků všechny jejich střely totiž zneškodnil. Ke srovnání stavu skóre nevedla ani závěrečná powerplay, a tak Medvědi odjeli z Jablonce bez jediného bodu.

HC Vlci Jablonec – HC Děčín 3:2 (1:1;1:1;1:0)
Branky a nahrávky: 3. Tondr (Šulc), 23. Mulač (Brokeš), 46. Tondr (Nevyhoštěný, Bříška) – 18. Oliverius, 38. Tvrzník (Oliverius)

Vendula Zdražilová, HC Děčín