Rubriky
Zprávy

Děčínská zoo bude mít nový web

medvedi_zoo decin_alesoNávštěvníci děčínské zoologické zahrady se mohou již brzy těšit na novou podobu webových stránek zoo. Právě ty totiž budou stěžejním výsledkem projektu s názvem Zoo v novém!, který je spolufinancován Evropskou unií v rámci programu Cíl 3/Ziel 3 na podporu přeshraniční spolupráce 2007-2013 mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko. Partnerem projektu je spolek Zoo-Freunde Dresden e.V.

Hlavním cílem projektu je zvýšení turistického ruchu mezi oběma příhraničními oblastmi, zajištění informovanosti českých i zahraničních návštěvníků o aktivitách, programech a dění v zoo, ale také podpora environmentální výchovy dětí. Prostředkem pro naplnění těchto cílů zvolila Zoo Děčín právě novou webovou prezentaci. Důvodem k tomuto rozhodnutí byla především snadná dostupnost tohoto média široké škále návštěvníků.

„Rádi bychom se novou podobou webových stránek přiblížili moderním trendům internetových prezentací. Návštěvníci se dočkají zcela nového designu stránek, ale i dalších novinek. Přibudou webové kamery, možnost rozesílání novinek prostřednictvím newsletteru i speciální sekce pro děti s názvem Dětská zoo, plná her a zajímavostí ze světa zvířat,“ prozradila mluvčí zoo Alena Houšková. Nové webové stránky vzniknou ve třech jazykových mutacích (ČJ, EN, DE) a jejich spuštění se předpokládá na konec měsíce února. Součástí projektu budou i další produkty jako jsou tiskoviny, propagační předměty, informační cedule.

Celkové náklady projektu jsou 10.422 €. Financování projektu zajistí z 85 % peníze ze Společného fondu malých projektů (SFMP) Euroregion Elbe/Labe, zbytek nákladů jde na vrub žadatele.

publicita_loga2

Alena Houšková
www.zoodecin.cz