Rubriky
Zprávy

Děčínská policie bilancovala

ODĚČÍN – V úterý 11. 2. 2014 proběhla v prostorách Územního odboru Děčín PČR Děčín letošní první bilanční tisková konference. Společné setkání zástupců děčínské policie s přítomnými redaktory se odehrávalo v komorním duchu.

Zástupce vedoucí ÚO Děčín plk. Mgr. Daniel Plechatý novináře nejen seznámil s oblastí pořádkové policie, ale především nastínil současnou situaci v děčínském regionu a ve Šluknovském výběžku. Zmínil posílení policejního sboru o dvanáct policistů i změny ve struktuře základních útvarů. Dopravní inspektorát se v průběhu roku 2013 přestěhoval do prostor bývalého děčínského celního úřadu na Husově náměstí v Děčíně. Obvodní oddělení Děčín – Město se v závěru roku přestěhovalo do budovy KŘ PČR ÚK ÚO Děčín v Kaštanově ulici, Děčín I.

V průběhu jednání s novináři zazněly ústy kpt. Ing. Miroslavy Müllerové také priority roku 2014 a zhodnocení priorit roku loňského. Její slova směřovala i k oblasti drog a problematiky násilné trestné činnosti.

V závěru tiskové konference seznámila npor. Ing. Jana Musilová její účastníky s prioritami dopravní policie. Zaznělo stručné zhodnocení loňského roku po linii dopravy. Letošní prioritou se stala oblast nákladní dopravy, především pak kontroly nákladních vozidel. Zmíněny byly i loňské tragické dopravní nehody a statistické výstupy, zaměřené především na požití návykových látek za volantem.

V závěru společného setkání byly vedením děčínské policie zodpovězeny dotazy týkající se nárůstu majetkové trestné činnosti v severní části děčínského regionu a podílu amnestovaných na celkové trestné činnosti.

Děčín 12.2.2014
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín