Rubriky
Kultura Zprávy

Děčín v roce 2020 očima dětí si můžete prohlédnout v budově magistrátu

decin 2020Chodba budovy magistrátu na Mírovém náměstí se proměnila ve výstavní plochu. Výkresy žáků základních škol ukazují, jak si děti představují naše město v roce 2020. Obrázky doplňují texty studentů gymnázia.

Soutěž, kterou město Děčín uspořádalo v rámci tvorby dokumentu Strategie města 2014 – 2020 pro žáky a studenty do 18 let, má své oceněné. Svá výtvarná díla a texty do soutěže zaslali žáci základních škol, základní umělecké školy a gymnázia. „V současné době se domlouváme na předání cen účastníkům soutěže. S autory těch podle nás nejzdařilejších a nejzajímavějších bych se rád sešel osobně,“ řekl primátor města František Pelant.

Díla i texty, které byly do soutěže zaslány ze ZŠ Na Stráni, ZŠ Březová, ZŠ Kamenická, si můžete prohlednout na chodbě budovy Magistrátu města Děčín na Mírovém náměstí v Děčíně IV až do konce února.

Ocenění:
Základní umělecká škola Děčín
Gymnázium Děčín, studenti: Filip Král, Jaroslav Kajínek, Kadlecová
Z pracích žáků a studentů vyplynulo, že by si v Děčíně přáli dopravní hřiště, studovnu mimo školu, další vysokou školu, nový domov pro seniory, centrum pro pomoc s hledáním zaměstnání, podpora místních výrobků a maloobchodů, obnova trolejbusů.
Zdroj: Magistrát města Děčín