Rubriky
Sport Zprávy

Děčín doma plně bodoval, Vajgar porazil 3:2

HC DěčínV sobotu 1. 2. 2013 přivítali hokejisté Děčína na svém ledě jihočeský celek KLH Vajgar Jindřichův Hradec. Ač bylo utkání dlouho vyrovnané, Medvědi nakonec strhující utkání dokázali dovést do vítězného konce a připsali si do tabulky důležité tři body.

Utkání začalo od prvních minut útočně a zejména Děčín si vypracoval několik dobrých šancí. Poté ale i hosté dokázali zahrozit, ale oba brankáři své týmy drželi. Skóre na ukazateli se poprvé měnilo v sedmé minutě, když se dokázali prosadit hosté a ujali se tak vedení 1:0. LUBOŠ VOŘÍŠEK svou střelou z prostoru mezi kruhy prostřelil Volkeho a ten tak musel lovit puk poprvé ze své sítě. V jedenácté minutě nechal vyniknout Bláhu Šetka, který okamžitě pálil z mezikruží. Hostující brankář ale zatím srovnání stavu nepřipustil. Stalo se tak ale o minutu později. MARTIN TVRZNÍK se dobře postavil před brankou Vajgaru a tečoval střelu Oliveriuse, která skončila v hostující brance – 1:1. V šestnácté minutě se ve velké šanci ocitl Tvrzník, když před ním zívala takřka odkrytá branka, ale Bláha se nakonec dokázal včas přesunout a puk chytil. To ale vůbec nemuselo vadit, neboť na počátku 18. minuty se přesně trefil TOMÁŠ FAIGL a otočil tak stav utkání na stranu domácích – 2:1. Do konce první třetiny se poté již nic nestalo, a tak poprvé do kabin šli rozhodně s lepší náladou Medvědi, jenž si vypracovali jednobrankový náskok.
Do druhé třetiny šli hráči Jindřichova Hradce s jasným cílem, a sice pokusit se o vyrovnání a dostat se zpět do utkání. To se jim podařilo celkem brzy, už ve 25. minutě. GEORG MAVROJANIDIS vyslal na děčínskou branku přízemní střelu a ta následně skončila za brankovou čárou – 2:2. Chvíli po inkasované brance ale mohli Medvědi znovu vést. Tvrzník totiž ujel úplně sám na branku Vajgaru, ale ve vedoucí branku své sólo přetavit nedokázal. Po polovině utkání byly k vidění dvě velké šance, a to na obou stranách. Nejprve Faigl ve 33. minutě orazítkoval tyčku branky Jindřichova Hradce a o dvě minuty později se v samostatném úniku neprosadil Voříšek. V závěru druhého dějství měli ještě Děčínští spousty šancí, ale další gólový příspěvek již přidat nedokázali. Podruhé do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu a zápas byl tak stále pro oba týmy otevřen.
Tempo hry neopadlo ani ve třetí třetině. Jak Děčín tak i Vajgar neustále útočily a takový hokej se divákům musel líbit. Ve 46. minutě se ocitl Oliverius tváří v tvář Bláhovi, ale ten, jako už několikrát v samotném utkání, dokázal i jeho střelu zneškodnit. Byl to on, kdo hostům držel naději na úspěch. Ve 49. minutě už ale musel tahat puk ze své branky. MICHAL OLIVERIUS se v těsné blízkosti Bláhovi nemýlil a strhl vedení na stranu Děčína – 3:2. V 53. minutě měli hokejisté Vajgaru velkou šanci k vyrovnání, ale Volke svými zákroky srovnání nedopustil. A nestalo se tak ani v přesilové hře Jindřichova Hradce, kterou Děčín dokázal ubránit. V čase 57:30 zbytečně oslabil hosty Kotrla, když dostal dvě minuty za hákování a následně pak i dva desetiminutové tresty za nesportovní chování a do utkání tak již nemohl zasáhnout. Hosté sice oslabení dokázali ubránit, ale moc času na hru bez brankáře neměli. O powerplay se pokusili sedm vteřin před koncem třetí třetiny, a to už bylo opravdu málo času na vstřelení branky. Děčínští své těsné vedení tedy uhlídali a Vajgar porazili 3:2.
HC Děčín – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 3:2 (2:1;0:1;1:0)
Branky a nahrávky: 12. Tvrzník (Oliverius, Motejlek), 18. Faigl (Stezka, Chládek), 49. Oliverius (Tvrzník) – 7. Voříšek (Jasečko), 25. Mavrojanidis (Skokan, Přibyl)
Sestava HC Děčín:
Volke (Lavinger) – Procházka, Motejlek, Kaltenböck, Stezka, Vegner, Molnár – Tvrzník, Oliverius, Zika – Faigl, Chládek, Racek – Drnec, Šetka, Vacek – Nikl, Strnad, Fojt
Vendula Zdražilová, HC Děčín