Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoHrubián pod taktovkou alkoholu
DĚČÍN – Podivné chování téměř čtyřicetiletého muže šetří policisté v Děčíně. Místní strážci zákona byli v sobotu osmnáctého ledna 2013 přivoláni k případu možného přečinu výtržnictví, ke kterému mělo dojít před bynovským barem u konečné autobusu. Policisté na místě činu zadrželi muže pod vlivem alkoholu, jenž se měl podle slov očitých svědků k napadené ženě zachovat velmi agresivně. Na místě události zasahovali i záchranáři, kteří zraněnou ženu převezli k dalšímu ošetření do nemocnice. Pokud se děčínských strážcům zákona podaří nashromáždit dostatek důkazů, může být v budoucnu neurvalý výtržník podroben policejnímu vyšetřování, na jehož konci může být obvinění z přečinu výtržnictví.

Nemravné návrhy
RUMBURK – Rumburští policisté během minulého týdne řešili dva prohřešky přespolního návštěvníka města, jenž měl letos třináctého ledna dělat nemravné návrhy dvěma místním ženám. Oslovené zástupkyně něžného pohlaví na jeho výzvy reagovaly oznámením, které svěřili zdejším strážcům zákona. Po třech dnech skončil v rukou rumburským strážců zákona mladý muž, jenž si jejich prostřednictvím výslech sdělení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Smělý dobrodruh se tak může vlastním přičiněním připravit až o dva roky svobody.

Čelí minulosti
RUMBURK – V závěru minulého týdne sdělili rumburští policisté hned dvě obvinění nezaměstnanému obyvateli Šluknovského výběžku. Obviněný muž se měl podle získaných informací dopustit přečinu krádeže a poškození cizí věci, o kterých promlouvá osm případů převážně ze Šluknovského výběžku. V jeho hledáčku skončily prodejny, herna i odstavené nákladní vozidlo. Z napadených míst zmizely věci v hodnotě přesahující částku 140.000,- Kč. Majitelé navíc zaznamenali i škody poškozením v řádech desítek tisíc korun. Jeho odhalené prohřešky by ho v případě odsouzení mohlo připravit až o tři roky svobody.

Děčín, 20. ledna 2014
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín