Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 15.1.2014 v 12:17 hod. oznámila žena, že u školy v DC2 nějaký muž v teplákové soupravě počmáral několik vozidel. Hlídka MP na místě zjistila 5 poškozených vozidel (poškrábaný lak). Hlídce MP se podařilo po několika minutách chytit pachatele. Jednalo se o sedmatřicetiletého muže z Děčína. Podle zkušeností strážníků měl už již v minulosti problémy se zákonem. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si věc převzala k dořešení.

Dne 15.12014 v 18:26 hod. oznámila obsluha baru v DC1, že má problém s hostem, který odmítá zaplatit útratu. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že problémovým hostem je devětadvacetiletý muž z Děčína. Po důrazné domluvě strážníků muž veškerou útratu ve výši necelých dvou set korun zaplatil a pod dohledem hlídky provozovnu opustil.

Dne 14.1.2014 ve 21.40 hod. oznámila žena z DC1, že na chodbě domu v ul. Tyršova se údajně perou dva mladíci. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že na chodbě domu se pohádali a poté se do sebe fyzicky pustili tři mladíci ve věku dvacet až šestadvacet let. Nikdo neutrpěl žádné zranění a nechtěl podávat trestní oznámení. Hlídka mladíky z domu vykázala. Záležitost strážníci vyřešili důraznou domluvou.

Dne 14.1.2014 v 11.55 hod. oznámil občan, že v DC32 v ul. Čsl. Partyzánů se někdo na chodbě domu strašně hádá. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že na chodbě neúměrně hlasitě řešily své spory dvě sestry ve věku devatenáct a dvacet dva let. Hlídka obě poučila, že mají své spory řešit civilizovaným způsobem a záležitost vyřešila domluvou.

Dne 11.1.2014 v 9.03 hod. oznámil občan, že jej někdo v jeho bydlišti v DC32 napadá. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že oznamovatel se pohádal se svou neteří a při hádce se vzájemně vulgárně uráželi. Hlídce se podařilo situaci uklidnit a obě strany poučila, jak mohou dále postupovat při řešení jejich sporu. K žádnému fyzickému napadení na místě nedošlo.

Dne 10.1.2014 v 20:45 hod. oznámila žena, že v ul. Teplická v DC4 u restaurace Kladno se pohybuje opilý muž, který porazil popelnici a vběhl do vozovky. Hlídka MP na místě kontaktovala sedmačtyřicetiletého muže, který shodil jednu popelnici a opilý spolu se psem a kárkou šel střídavě po silnici a po chodníku. Hlídka MP jej z tohoto místa vykázala a přestupek vyřešila uložením blokové pokuty. Nepořádek po sobě muž pod dohledem strážníků uklidil.

Dne 10.1.2014 v 16.10 hodin zastavila hlídka MP v DC32 vozidlo které jelo zákazem vjezdu a jeho řidič se přiznal, že má zákaz řízení. Jednalo se o jednačtyřicetiletého muže z Mladé Boleslavi. Na žádost PČR byl řidič hlídkou MP převezen na obvodní oddělení PČR, která si záležitost převzala k dořešení.

Dne 9.1.2014 v 16.00 hodin oznámila obsluha prodejny v DC4, že v provozovně mají ženu podezřelou z drobné krádeže. Na místo byla vyslána hlídka MP, která po příjezdu na místo zjistila, že šestačtyřicetiletá žena odcizila zboží v hodnotě 80,- Kč. Přes PČR bylo zjištěno, že nejde o první případ krádeže, který má žena na svědomí. Řešení události převzala PČR.

Zdroj: MP Děčín