Rubriky
Sport Zprávy

Turnaj čtvrťáků v Děčíně

turnaj ctvrtakuDne 26. 12. 2013 se na děčínském zimním stánku konal turnaj ročníku 2004 a mladších. Domácí tým přivítal celky Letců Letňany, Sokolova a Klášterce nad Ohří. Tento turnaj byl jakousi generálkou na velké hřiště, jelikož od ledna, se soutěž překlápí z minihokeje na velké hřiště.

V prvním utkání změřili Děčané síly s Letci. Utkání se odehrávalo ve vysokém tempu, ve kterém akce střídala akci. Na pražském celku jako by ležela deka po cestě, které dokázali domácí využít k vytvoření slibného náskoku, který se podařilo až do závěru utkání udržet. Za domácí se trefil Vojtěch Hois 2x, Bohuslav Nowak, Ondřej Postl, Matěj Leden, Sebastian Höll, kteří stanovili konečný výsledek v poměru 6:3 pro Děčín. Nutno však podotknouti, že brankář Letňan pochytal další branky domácím střelcům a byl tak v závěru po zásluze vyhlášen nejlepším brankářem turnaje.

V dalším měření sil nastoupil domácí celek proti týmu ze Sokolova. V tomto utkání se rodilo velké drama, kdy individuální chyby domácích vždy posunuli hráče ze Sokolova na dostřel domácím. V utkání se nedařilo v obranné fázi hry a tak museli o vítězi rozhodnout až nájezdy. V nich se domácím podařilo vybojovat bod do tabulky navíc. Za domácí se trefili Matěj Leden 2x, Anna Pavlasová, Ondřej Postl. Konečné skóre vyznělo 5:4 po nájezdech pro Děčín.

V posledním utkání celého turnaje změřili medvědi síly s celkem z Klášterce n/O. Podle vývoje se jednalo o papírově nejslabšího soupeře a tak si měli naši hráči možnost vyzkoušet prvky, které jsou pro ně aktuálně nové a ještě si s chutí zastřílet. Po celou dobu naši hráči diktovali tempo hry a po zásluze zvítězili v poměru 11:4. Za domácí se trefili Sebastian Höll 4x, Tomáš Jelínek 2x, Bohuslav Nowak, Matěj Leden, Vít Zítko, Matěj Stárek a Ondřej Postl.

O vítězi turnaje tak bylo rozhodnuto a oslavy domácího celku mohli propuknout v plné míře. Zlatá medaile na krku a vítězství v domácím turnaji tak v celkovém součtu podtrhlo výkony v první části sezony této skupiny a napovědělo, jakým směrem by se mohla odvíjet její druhá část. Všem hráčům patří poděkování za předvedené výkony a reprezentaci města Děčín.

Poděkování také patří na stranu sponzorům, kteří se věcně podíleli na tomto turnaji.

Zdroj: HC Děčín