Rubriky
Sport Zprávy

T-Vyoral o třetí výhře nad Kolínem, zlepšených osobních výkonech i charitativních akcích

basket kolinV sobotním klání dokázali Válečníci i bez pivotů Jakuba Houšky a Míry Soukupa před televizními kamerami zvítězit čtyřbodovým rozdílem 83:79 v Kolíně. A byla to již naše třetí výhra nad polabským týmem v letošní sezoně! Nejen o tomto utkání hovořil zkraje týdne pro děčínský web point guard Tomáš Vyoral.

Tomáši, o víkendu jsme dokázali již potřetí letos zdolat Kolín. Jaké byly podle tebe základní stavební kameny naší výhry?
Podle mého jsme hráli týmově a nesobecky. V útoku putoval dobře balon a nacházeli jsme se v otevřených pozicích, které jsme většinou proměňovali. 

Výborný byl z naší strany především první poločas. S čím jste do utkání šli i bez dvou klíčových pivotů, Míry Soukupa Jakuba Houšky?
Byli jsme v menší sestavě a říkali jsme si, že musíme soupeře uběhat a využívat naší rychlosti. 

Proti svému bývalému chlebodárci ses předvedl ve výborném světle, když k 16 bodům jsi přihodil třeba i 9 doskoků a v užitečnosti se vyhoupl na číslo 25. Sedlo ti utkání podle představ? A bylo to třeba i zvýšenou motivací?
Já mám motivaci na každý zápas. V Kolíně se mi docela dařilo a jsem za to rád. Ale hlavní je, že jsme vyhráli! 

Před utkáním s Kolínem jsme odehráli pět zápasů v řadě v domácí hale. Vnímal jsi to ze svého pohledu jako – příjemné – specifikum? 
Určitě se mi doma v Děčíně hraje lépe než na soupeřově palubovce, ale tohleto nějak nevnímám. Někdy máte, když hrajete třeba tři zápasy po sobě doma, ale někdy třeba hrajete zase venku, takže se to vždycky nějak vymaže… 

V Děčíně dostáváš v zápasech poměrně velký prostor a výrazně si oproti loňsku zvýšil i své bodové příspěvky. Z tohoto pohledu předpokládám, že musíš být maximálně spokojený.
Tak zatím celkem spokojený jsem, i když v některých zápasech to mohlo být ještě lepší. Vyhovuje mi zdejší styl basketbalu, takže o to je to jednodušší. 

Je to dané i tím, že jste si sedli i s Matejem Ventou? I během zápasů sleduji, jak se vzájemně povzbuzujete, hecujete a předáváte si různé postřehy.
Ale jo, s Matejem vycházíme v pohodě. Sice občas na tréninku je to tvrdší, ale tak to má být. Chceme jeden druhému ukázat, kdo je lepší. A když přijde zápas, tak se povzbuzujeme…

Děčínský klub pořádá během sezony řadu charitativních akcí, hodně i v období vánočních svátků. Zažil jsi akce v podobném rozsahu i ve svých předchozích působištích?

Tolik jsem toho nikdy nezažil. V tomhle je Děčín výjimečný. (usměje se) 

Která akce se tobě osobně nejvíce líbila? A proč?
Bylo hezké, jak jsme navštívili dětské domovy. Mám rád takové akce, když dětem můžu aspoň trošku pomoct – a nebo uvidíme, že mají radost za jakýkoliv dárek…

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta