Rubriky
Zprávy

Majitelé domů na Starém Městě mohou žádat o zvýhodněný úvěr

stare_mesto_alesoVlastníci bytových domů ve vymezené zóně IPRM Děčín – sídliště Staré Město mohou žádat o zvýhodněné úvěry z finančního nástroje JESSICA, ve kterém je k dispozici přes 600 mil. Kč z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Tyto prostředky lze využít na rekonstrukci či modernizaci bytových domů.

Žadatelé mohou získat zvýhodněný úvěr s úrokem od 0,71 % p. a. s maximální dobou splatnosti 30 let. Prostředky úvěru smí vlastníci bytových domů použít např. na zateplení obvodového pláště, výměnu výtahů, modernizaci otopné soustavy, výměnu rozvodů tepla, plynu a vody nebo modernizaci vzduchotechniky. Neziskové organizace a municipality mohou zvýhodněné úvěry využít také k vybudování moderního sociálního bydlení ze stávajících budov.

Podmínkami pro získání úvěru z finančního nástroje JESSICA je nejméně 10% spolufinancování projektu vlastními zdroji, výše úvěru od 1 do 120 mil. Kč a lokalizace projektu v deprivované zóně města s Integrovaným plánem rozvoje města pro Integrovaný operační program. Jedná se o 41 měst.

Podat žádost o zvýhodněný úvěr mohou zájemci na pobočce Komerční banky v dotčeném městě. Příjem žádostí bude probíhat do konce roku 2015 nebo do vyčerpání alokace finančního nástroje JESSICA.

Bližší informace získají zájemci na pobočkách Komerční banky, na webových stránkách banky (www.kb.cz) a Státního fondu rozvoje bydlení (ww.sfrb.cz).
Zdroj: Magistrát města Děčín