Rubriky
Sport Zprávy

Děčínští z ledu Kolína nevezou ani bod

kolinHokejisté Děčína se v odvetě střetli s celkem Kolína, tentokráte na jeho ledě. Ani podruhé však neuspěli a vyšli bodově naprázdno.

Úvod utkání byl v režii Děčína, který držel puk ve své moci, ale Sejpal skórování nepřipustil. Ve čtvrté minutě vyzkoušel pozornost Formánka Valášek, který z prostoru mezi kruhy vyslal jedovatou střelu. Brankář Děčína však uspěl a svými betony vyrazil puk do bezpečí. O chvíli později zahrozil před Sejpalem Oliverius, ale i domácí brankář byl pozorný. Z druhé strany pak udeřili domácí v šesté minutě MARTINEM MEJZREM, jenž otevřel účet sobotního utkání – 1:0. Od úvodní branky Kolína uběhlo pouhých deset vteřin a Formánek inkasoval podruhé. TADEÁŠ KOČÍ přetavil pohlednou akci svého celku ve druhou branku domácích, kteří se dostali do dvoubrankového náskoku – 2:0. Jenomže hned po vhazování se musel mít na pozor Sejpal, jenž si ale s útokem Děčína poradil. V desáté minutě už ale musel lovit také puk ze své sítě. DOMINIK MÜLLER snížil na rozdíl jediné branky – 2:1. Jenomže ve dvanácté minutě domácí znovu vedli dvoubrankovým rozdílem. JOSEF MALÝ svým projektilem našel volné místo nad Formánkovou lapačkou a puk tak skončil opět za jeho zády – 3:1. V samotném závěru první třetiny ještě zahrozil Stezka, ale Sejpal si dokázal poradit.

Na začátku druhé třetiny málem skóroval Zika, ale Sejpal ho bravurně vychytal. V čase 23:07 se znovu prosadili Kolínští. MILAN VALÁŠEK svou bekhendovou střelou opět rozvlnil děčínskou síť – 4:1. Jenže ve 26. minutě dokázali Medvědi využít svou přesilovou hru zásluhou MARTINA MOTEJLKA, který střelou pod víko nedal Sejpalovi vůbec žádnou šanci – 4:2. Poté hráli přesilovou hru také domácí hráči, ale i když mnohdy před brankářem Děčína zatápěli, nakonec ji využít nedokázali. Dvě minuty před koncem druhého dějství vypálil od modré čáry Zika. Sejpal však jeho prudkou střelu dokázal chytit do své lapačky a svůj tým tak podržel. Naopak z druhé strany se do zakončení dostal MARTIN MOTEJLEK a v závěru třetiny tak vsítil nejen svou druhou branku v utkání, ale také důležitou branku kontaktní.

Třetí třetina ale začala opět lépe pro Kolín, který v jejím začátku přidal další branku a díky MARTINOVI MEJZROVI vedli Kozlové znovu dvoubrankovým rozdílem – 5:3. Děčínští se ale nevzdali a během chvilky se dostali znovu Kozlům na dostřel. Kontaktní branku přidal DOMINIK MÜLLER, který svým druhým přesným zásahem v zápasu prostřelil Sejpala – 5:4. Deset minut před koncem třetí třetiny zahrozil Racek, který z prostoru mezi kruhy vyslal nebezpečnou střelu. Ta však byla sražena jen do ochranné sítě nad domácí brankou. Ale o chvíli později, přesně v čase 54:32 se po velkém závaru před domácí brankou nejlépe zorientoval ONDŘEJ CHLÁDEK a rázem bylo vyrovnáno – 5:5. Z vyrovnání se však Děčínští neradovavli příliš dlouho. Vedení zpět na své hokejky vrátil v 57. minutě Kozlům PETR MORKES – 6:5. V závěru ještě před Formánkem zahrozil Malý, ale děčínský brankář byl pozorný. Děčínu se už znovu srovnat stav nepodařilo, a tak z utkání vyšli vítězně domácí, jenž zvítězili těsně 6:5.

SC Kolín – HC Děčín 6:5 (3:1;1:2;2:2)
Branky a nahrávky: 
 6. Mejzr (Malý), 6. Kočí (Zumr, Ježek), 12. Malý (Jankovský, Šafránek), 24. Valášek, 42. Mejzr (Šafránek, Malý), 57. Morkes (Valášek) – 10. Müller (Zika, Oliverius), 26. Motejlek (Zika, Oliverius), 39. Motejlek (Oliverius), 45. Müller (Hříbal, Racek), 55. Chládek (Racek)

Sestava HC Děčín:
Formánek (Volke) – Hříbal, Motejlek, Kaltenböck, Stezka, Procházka, Müller, Faigl, Oliverius, Zika, Bačák, Merta, Racek, Šetka, Chládek, Vacek, Strnad, Drnec, Vegner

Vendula Zdražilová, HC Děčín