Rubriky
Sport Zprávy

Děčín na poslední Milevsko nestačil

milevskoK vůbec prvnímu utkání v roce 2014 zajížděli hokejisté Děčína do jihočeského Milevska, kde se ukali s místním celkem HC Milevsko 2010. Po divoké přestřelce v první třetině, ve které padlo šest branek, se ujali vedení Milevští 4:2. Děčínu se podařilo sice srovnat ve třetí třetině na 4:4, ale nakonec domácí dokázali dobře rozjetý zápas dovést do vítězného konce a Děčín porazili 6:4.
Milevsko šlo do vedení velmi brzy. Už ve druhé minutě hry se před brankou Děčína dobře postavil KEVIN REINIŠ, který svou střelou otevřel účet sobotního utkání – 1:0. Jenže z vedení se domácí radovali necelou minutu. LUKÁŠ ZIKA totiž bleskově srovnal, když uklidil puk, který domácímu brankáři vypadl přímo před děčínského útočníka, do odkryté klece – 1:1. O tři minuty později ale tým Milevska opět vedl. JOSEF URBANEC se ocitl v podobné situaci jako Medvědi při své první brance a také pro něho nebyl problém touš dopravit za bezmocného Volkeho – 2:1. Na počátku osmnácté minuty nařídil rozhodčí po faulu Molnára na hráče Milevska trestné střílení, které svou bekhendovou střelou DAVID DESCY proměnil – 3:1. Jenže ihned po vhazování snížil na rozdíl jediné branky MICHAL OLIVERIUS a vypadalo to, že s brankami v prvním dějství bude konec – 3:2. Opak byl ale pravdou. Ještě jednou se síťka branky rozvlnila, a to znovu ta děčínská. Minutu a čtvrt před koncem první třetiny tečoval puk před děčínským brankovištěm KEVIN REINIŠ  a svým druhým zásahem v utkání poslal svůj celek znovu do dvoubrankového vedení – 4:2.

V první pětiminutovce druhé třetiny se musel mít dvakrát na pozoru Martin Volke, který vychytal dvě velké šance domácích. Nejprve uspěl proti Stokláskovi, následně pak zlikvidoval únik Descyho. V polovině utkání už se ale z branky radovali také hosté. ŠTĚPÁN KUCHYNKA využil přesilovou hru a znovu dostal Medvědy Milevsku na dostřel jediné branky – 4:3. Poté se opět do velkých šancí dostali několikrát Milevští, ale znovu to byl Volke, kdo hosty podržel. V samotném závěru druhé třetiny, přesně čtyři vteřiny před koncem mohlo být vyrovnáno. Motejlek se napřáhl ke střele, puk ale skončil jen těsně vedle branky Milevska. Opravdu nechybělo mnoho a Medvědi mohli jít do kabin za nerozhodného stavu. To se ale nestalo, a tak podruhé do kabin šli znovu domácí s vedením v zádech, tentokráte o jednu branku.

Děčín měl před sebou do třetí třetiny jasný úkol. Pokusit se vyrovnat a dostat se zpět do zápasu. Ve 48. minutě tvrdě vystřelil opět Motejlek, Pipek ale jeho projektil zneškodnil svým ramenem a držel svůj tým. V 53. minutě byli hosté znovu v šanci, kdy Pipek vyrazil nebezpečnou střelu Ziky jen před sebe, ale na dorážku nebyl nikdo z děčínských hráčů připraven. Takže Milevsko stále drželo svůj těsný jednobrankový náskok. Ale to jen do 56. minuty. Stoupající tlak Děčína vyústil ve vyrovnávací branku. Postaral se o ni LUKÁŠ ZIKA, který nezvykle střílel od modré čáry a jeho tvrdá rána skončila za zády Pipka – 4:4. Tři minuty před koncem třetí třetiny se ve vlastním oslabení dostali do šance dva na jednoho Zika s Oliveriusem, ale prvně jmenovaný svou střelu poslal příliš vysoko nad branku domácích. A o chvíli později ještě v téže přesilové hře Milevska domácí udeřili. MARCEL DVOŘÁK od modré čáry propálil doslova vše, co mu stálo v cestě a strhl vedení opět na stranu domácích – 5:4. Když ani Oliverius svou tečí těsně minul branku Milevska, vypadalo to, že je o utkání rozhodnuto. Medvědi se ale ještě odhodlali k powerplay, i když hráli v oslabení, nebylo jim to ale nic platné. Do prázdné klece poslal puk JOSEF URBANEC a uzavřel tak účet tohoto zápasu – 6:4. Děčínští si tak v prvním utkání nového roku nepřipsali ani bod, navíc na ledě beznadějně posledního celku.

HC Milevsko 2010 – HC Děčín 6:4 (4:2;0:1;2:1)
Branky a nahrávky:
 2. Reiniš (Stoklásek), 6. Urbanec (Dvořák), 18. Descy (TS), 19. Reiniš (Hamerle, Stoklásek), 58. Dvořák (Drda, Descy), 60. Urbanec – 3. Zika (Motejlek, Oliverius), 18. Oliverius (Motejlek), 30. Kuchynka (Stezka), 56. Zika

Sestava HC Děčín:
Volke (Formánek)- Hříbal, Motejlek, Kaltenböck, Stezka, Molnár, Vegner- Zika, Oliverius, Faigl- Kuchynka, Merta, Bačák- Vacek, Chládek, Šetka

Vendula Zdražilová, HC Děčín