Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

MP Děčín_res_alesoDne 22.12.2013 v 16:25 hod. oznámila žena z DC2, že má v bytě opilého přítele, který ji obtěžuje, ona ho v bytě nechce a on zase nechce opustit tento byt. Hlídka MP na místě kontaktovala sedmapadesátiletého muže, který po domluvě hlídky byt dobrovolně opustil a odešel do místa bydliště. Záležitost strážníci vyřešili důraznou domluvou.

Dne 21.12.2013 ve 14.00 hod. oznámilo několik občanů za sebou, že na okruhu Podmokelská ulice – OD Albert a Pošta jezdí již počtvrté nějaký blázen v černém BMW smykem přes celou silnici. Na místo byla vyslána hlídka MP, která podezřelé vozidlo zastavila za pomoci výstražného světelného a zvukového zařízení. Za volantem seděl osmadvacetiletý muž z Frýdlantu. Záležitost si na místě k dalšímu řízení převzala přivolaná hlídka Policie ČR.

Dne 20.12.2013 v 19.55 hodin oznámil občan, že v DC31 se po silnici motá nějaký muž, který je zřejmě v podnapilém stavu. Na místo byla vyslána hlídka MP, která na místě zadržela šestadvacetiletého cizince. Muž odmítal uposlechnout výzev hlídky MP k upuštění od protiprávního jednání a poté začal hlídku napadat. Strážníci proti muži použili donucovací prostředky a nasadili mu pouta. Hlídka poté muže převedla na Policii ČR, která si muže převzala k dalším úkonům.

Dne 20.12.2013 ve 12.10 hod. oznámil občan, že v DC4 hned u vchodu do obchodního domu leží na zemí nějaký opilec. Na místo byla vyslána hlídka MP, která probrala podnapilého třiapadesátiletého muže. Muž popřál hlídce šťastné Vánoce, poděkoval za pomoc a odcházel do místa bydliště. Záležitost hlídka vyřešila domluvou.

Dne 19.12.2013 v 00:25 hodin oznámil občan, že v DC2 v ulici Kamenická dochází k rušení nočního klidu opilými lidmi. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že třiačtyřicetiletá žena slavila narozeniny. Na pokyn hlídky vypnula hudbu a slíbila, že akci ihned ukončí. Strážníci situaci monitorovali ještě 15 minut, ale už byl klid. Přestupek hlídka řešila domluvou.

Dne 18.12.2013 v 18.27 hod. oznámil číšník z restaurace v DC1, že má problém se zákaznicí, která způsobila útratu v hodnotě 732 Kč a na zaplacení má pouze 100 Kč. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila totožnost zákaznice. Jednalo se o osmatřicetiletou ženu z Děčína. Hlídka MP předala totožnost zákaznice číšníkovi a vysvětlila mu, jak dále postupovat.

Dne 18.12.2013 v 8.55 hod. oznámila žena, že v DC32 v ulici Vítězství volně pobíhá bezprizorní pes rasy německý ovčák. Na místo byla vyslána hlídka MP, které se psa podařilo odchytit. Na místo se následně dostavil zaměstnanec útulku, který si psa vyzvedl a odvezl do záchytného kotce.

Dne 17.12.2013 v 17.25 hod. oznámila žena, že v DC4 v ul. Teplická má v obytném někdo puštěnou hlasitě hudbu a jí to ruší. Na místo byla vyslána hlídka MP, která po příjezdu na místo zjistila, že v bytě dvaadvacetileté ženy se koná nějaká oslava. Hlídka nájemnici nařídila hudbu ztišit a chovat se tak, aby neobtěžovala ostatní nájemníky hlukem. Záležitost hlídka vyřešila domluvou.

Dne 17.12.2013 v 13.25 hod. oznámil občan, že v DC4 v ul. Bezručova se někdo pere. Na místo byla vyslána hlídka MP, která po příjezdu na místo zjistila, že se jedná o jednačtyřicetiletého muže a třiadvacetiletou ženu. Nikdo neměl žádné zranění, oba uvedli, že si pouze vyměňují názory. Hlídka je důrazně poučila o tom, jak své spory řešit civilizovaně a oba z místa vykázala.

Dne 17.12.2013 v 08.10 hodin oznámila žena z DC4, že její bratr chce zřejmě spáchat sebevraždu. Na místo byla vyslána hlídka MP, která po příjezdu na místo zjistila, že z bytu je slyšet hudba, ale nikdo na zvonění a bouchání neotvírá. Na žádost oznamovatelky, která byla na místě, byl hlídkou byt otevřen. Po otevření bytu byl bratr oznamovatelky, dvaatřicetiletý muž, nalezen živý v posteli. Muž měl na levé ruce stopu po řezné ráně. Hlídce sdělil, že si zranění způsobil žiletkou. Na místo byla přivolána záchranka a Policie ČR, která si záležitost na místě převzala k dořešení.

Zdroj: MP Děčín