Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 16.12.2013 ve 20.45 hod. oznámila žena z DC2, že viděla na zahradě u sousedů nějakou osobu, jak si svítí baterkou a pak přeskočila plot. Dále uvedla, že včera jim někdo vybral sklepy, měli uražený zámek a tak má teď obavy o další majetek. Na místo byla okamžitě vyslána hlídka MP, která v zahradách zadržela pětadvacetiletého muže z Děčína. Muž se schovával v altánku a na výzvu, aby vylezl z úkrytu, nereagoval. Strážníci ho proto za pomoci hmatů vytáhli, nasadili mu pouta a přesvědčili se, zda u sebe nemá zbraň. Muž měl u sebe zavírací a kuchyňský nůž. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která si záležitost převzala k dořešení.

Dne 15.12.2013 v 13:15 hod. se na služebnu MP v DC4 dostavil jednatřicetiletý muž, který uvedl, že ho před chvílí napadl bezdůvodně jiný muž a dal mu pěstí do obličeje. Popis podezřelého byl předán hlídkám v terénu. Strážníci muže, který odpovídal popisu, zadrželi v ul. Ruská v DC4 a předvedli jej na obvodní oddělení Policie ČR. Jednalo se o šestatřicetiletého muže z Děčína. Řešení události převzala Policie ČR.

Dne 14.12.2013 v 05.35 hod. si všimla hlídka MP v DC4 muže, který ležel na chodníku. Hlídka jej zvedla a zjistila jeho totožnost. Jednalo se o osmadvacetiletého muže z Děčína. Dotyčný byl podnapilý. Hlídce sdělil, že před několika minutami jej napadl úderem pěstí do obličeje muž. Zranění v obličeji ale neměl a lékařské ošetření odmítl. Hlídka po zjištění popisu údajného útočníka podezřelého zadržela v ul Bezručova. Jednalo se o osmadvacetiletého muže z Děčína. Zadržený doznal, že se s poškozeným pohádali a on jej poté udeřil pěstí do obličeje. Poškozený odmítl přivolání hlídky PČR a znovu odmítl i lékařské ošetření. Hlídka jej přesto poučila, že když si vše rozmyslí, může podat trestní oznámení a k tomuto mu doporučila i lékařskou zprávu. Strážníci poté dohlédli na bezpečný odchod obou mužů k domovu.

Dne 14.12.2013 v 01.09 hod. oznámila žena, že z restaurace v DC9 je slyšet značný hluk. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že v provozovně probíhá diskotéka a hudba je ven slyšet otevřeným oknem. Hlídkou byla kontaktována servírka, která zajistila ztlumení hudby a uzavření okna. Záležitost strážníci vyřešili domluvou.

Dne 12.12.2013 v 06:27 hodin oznámil občan, že na Hlavním nádraží v DC4 jsou dva na zemi spící bezdomovci se psem. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o děčínského bezdomoveckého veterána, sedmašedesátiletého muže s chotí a psem. Hlídka dotyčné z místa vykázala.

Dne 11.12.2013 v 00:30 hodin oznámil občan, že v DC1 v ulici Tyršova, přecházejí dva muži přes oblouk Tyršova mostu. Obsluha kamerového systému oznámení vzápětí potvrdila. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zastavila dva muže ve věku dvacet čtyři let. Oba pánové se velmi omlouvali a sdělili, že až nyní jim došlo, co všechno se mohlo stát. Jelikož nedošlo k poškození majetku ani zranění dotyčných, byla záležitost po konzultaci s PČR vyřešena domluvou.

Dne 11.12.2013 v 23:45 hodin oznámil občan, že v DC32 v ulici K. H. Borovského dochází k rušení nočního klidu v jednom z bytů. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že sedmadvacetiletá žena pořádá nějakou oslavu a má poměrně hlasitě puštěnou hudbu. Na pokyn hlídky hudbu vypnula a zúčastnění dál pokračovali pouze v hovoru. Nájemnice byla upozorněna na protiprávnost podobného chování, s tím, že napoprvé bude věc řešena domluvou. V 00:40 hodin oznámil další občan, že opět dochází k rušení nočního klidu. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že po první výzvě se společnost skutečně rozešla do svých domovů. Po nějaké době však vznikla hádka mezi zmíněnou ženou a jejím partnerem. Hlídka záležitost vyřešila sepsáním oznámení. Přestupek tak bude řešit příslušný správní orgán Magistrátu města Děčín.

Dne 10.12.2013 v 7.55 hod. oznámil občan, že do areálu základní školy v DC6 zabloudila starší žena, která je zmatená. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o dvaadevadesátiletou ženu z Litvínova. Ta uvedla, že je na návštěvě u svého syna, šla se projít o ztratila se. Hlídka MP ji doprovodila do místa bydliště jejího syna.

Dne 10.12.2013 v 15.05 hod. oznámil občan, že v DC6 v ulici Dělnická je opuštěný dům na prodej, uvnitř domu se někdo pohybuje a cosi tam pálí. Na místo byla vyslána hlídka MP, která uvnitř domu zadržela devětatřicetiletého muže pálícího plast z kabelů. S ohledem na podezření ze spáchání trestného činu byla na místo přivolána hlídka PČR, která řešení převzala.

Dne 10.12.2013 v 19:20 hod. oznámila zaměstnankyně nemocnice, že v chodbě na gynekologické ambulanci spí nějaký bezdomovec. Hlídka MP na místě kontaktovala dvaatřicetiletého muže, kterého z místa vykázala. Záležitost strážníci vyřešili domluvou.