Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

MP Děčín_res_alesoDne 9.12.2013 v 22:18 hod, oznámil občan, že nějaký muž leží na Hlavním nádraží ČD v DC4 u druhého nástupiště a každou chvíli může spadnout do kolejí. Hlídka MP na místě kontaktovala opilého jednapadesátiletého bezdomovce. Muž se při pádu silně uhodil do hlavy a byl mírně mimo. Hlídka MP proto na místo přivolala záchranku, která muže převezla na ošetření do nemocnice.

Dne 9.12.2013 v 20:38 hod. oznámila žena z DC4, že u nich domě u souseda hraje nahlas hudba a její děti nemohou spát. Hlídka MP na místě kontaktovala osmapadesátiletého muže, který na žádost hlídky MP hudbu vypnul. Záležitost hlídka vyřešila domluvou. V 21:45 hod. oznámil občan, že z bytu je opět slyšet rachot. Hlídka MP na místě vyřešila přestupek uložením blokové pokuty. Hlídka před domem chvíli počkala a situaci sledovala. Situace se opakovala ve 23:30 hod. Hlídka tentokrát uložila muži pokutu v maximální výši. Poté byl již v místě klid.

Dne 9.12.2013 v 14.25 hodin oznámila žena z DC6, že ji chce někdo zabít. Na místo byla ihned vyslána hlídka MP, která po příjezdu na místo zjistila, že nikdo nikoho zabít nechce. Jen si sedmapadesátiletá žena tímto způsobem přes městskou policii řešila svůj spor se svojí matkou. K žádnému fyzickému napadení nedocházelo. Hlídka obě ženy poučila o možnostech řešení jejich sporu a nevhodnosti jejich chování.
Dne 8.12.2013 v 11.20 hodin oznámil terénní pracovník MP, že v sídlišti v Boleticích se u jednoho z panelových domů nachází skupinka mladých lidí, kteří požívají omamné látky. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o čtveřici mladíků ve věku patnáct až osmnáct let. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si záležitost převzala k dořešení.

Dne 8.12.2013 v 01:23 hodin oznámil občan, že v DC4 na Novém mostě nalezl opilce spícího na schodišti. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jednalo o mírně podnapilého sedmadvacetiletého muže z Děčína. Dotyčný hlídce sdělil, že pouze nabírá síly na další cestu k domovu. Na pokyn strážníků se zvedl a odcházel do místa bydliště. Hlídka záležitost vyřešila domluvou.

Dne 7.12.2013 v 22:30 hodin oznámila recepční hotelu v DC1, že nějaký feťák se v hotelu zamyká na záchodě. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se tam chtěl schovat a přespat na WC strážníkům dobře známý šestatřicetiletý bezdomovec. Hlídka jej po důrazné domluvě vykázala a dohlédla na jeho odchod z prostor hotelu.

Dne 6.12.2013 ve 20.16 hod. oznámil občan, že po Novém mostě jde po komunikaci v protisměru muž a hrozí, že jej zachytí některé z projíždějících vozidel. Na místo byla ihned vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jednalo o dvaadvacetiletého muže z České Kamenice. Dotyčný sdělil, že jde na hlavní vlakové nádraží a chce jet vlakem domů. Hlídka jej následně vykázala na chodník a poučila jej důrazně o nevhodnosti jeho počínání. Přestupek hlídka vyřešila domluvou.

Dne 6.12.2013 v 19.06 hod. oznámila servírka provozovny v DC4, že mají problémy s hostem, který jim demoluje vstupní dveře. Na místo byly ihned vyslány hlídky MP a vyrozuměna byla i PČR, která na místo taktéž vyslala hlídky. Hlídky MP před zmiňovanou provozovnou zadržely dvaadvacetiletého muže, který rozbil vstupní dveře. Dotyčný si při rozbití dveří způsobil krvácející zranění levé ruky. Dozorčí služba MP vyrozuměla dispečera záchranky, který na místo vyslal sanitu. Mezitím na místo dorazily hlídky PČR, které řešení převzaly.

MP Děčín_res_alesoDne 6.12.2013 v 12.45 hod. oznámil občan, že před obchodním domem v DC4 je nějaká žena, která se snaží prodávat plyšáky údajně na podporu ochrnutého chlapce a jemu se to zdá podezřelé. Hlídka MP na místě kontaktovala třiačtyřicetiletou ženu z Ústí nad Labem. Žena u sebe měla nezapečetěnou kasičku, měla vytištěné nějaké povolení a prodávala plyšáky za 50,- Kč. Uvedla několik tel. čísel na nějakou údajnou nadaci, ale nikdo telefony nezvedal. Jelikož se nedalo na místě zjistit, zda se jedná o podvod nebo nedorozumění, byla hlídkou MP převezena na PČR. Tam bylo zjištěno, že jde o nelegální činnost a Policie již tuto ženu řešila v jiných městech. Řešení převzala PČR.

Dne 6.12.2013 v 10:15 hod. spatřila hlídka MP v ul. Tržní v DC4 dva mladíky popíjející na veřejnosti v rozporu s vyhláškou města pivo. Jednalo se o dvaatřicetiletého a třiadvacetiletého muže. Přestupky vyřešili strážníci uložením blokových pokut.

Dne 5.12.2013 v 22:20 hodin oznámila obsluha restaurace v DC1, že jeden z hostů odmítá zaplatit útratu. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že šestatřicetiletý muž z Děčína zkonzumoval nápoje za 269,- Kč a neměl na zaplacení. Hlídka obsluhu poučila o dalším postupu v občanskoprávním sporu. Přivolání PČR obsluha nepožadovala. Po provedení všech úkonů hlídka muže z provozovny vykázala.

Dne 5.12.2013 v 19.11 hod. tel. oznámili asistenti prevence kriminality, že v DC32 došlo v baru k napadení mezi obsluhou baru a návštěvníkem. Asistenti od sebe aktéry oddělili a zabránili dalšímu napadání. Na místo byla vyslána hlídka MP a po chvíli dorazila hlídka Policie ČR. Podle šetření na místě došlo ke konfliktu mezi mladistvým návštěvníkem, který chtěl koupit alkohol a obsluhou, která mu alkohol prodat odmítla. Vše vyvrcholilo fyzickým napadením. Řešení události převzala Policie ČR.

Dne 5.12.2013 v 16.10 hod. oznámil občan z DC6, že má před domem vyhrazené místo pro parkování a stojí mu tam cizí vozidlo. Na místo byl vyslán strážník MP, který s řidičem parkujícího vozidla vyřešil přestupek uložením blokové pokuty. Řidič následně svůj vůz přeparkoval.

Dne 5.12.2013 v 15.50 hod. přistihla hlídka MP v DC1 osobu při vylepování plakátu – pozvánky na hudební akci. Jednalo se o osmadvacetiletého muže z Děčína. Hlídka s ním vyřešila přestupek na místě uložením blokové pokuty. Plakát muž před strážníky odstranil.

Zdroj: MP Děčín