Rubriky
Dětem Kultura Zprávy

Přijďte první prosincovou sobotu do čertovské zoo!

čertovský rejDěčínská zoo se opět po roce promění v peklo plné čertů! Návštěvníci se tak mohou v sobotu 7. prosince těšit na tradiční mikulášskou nadílku pod názvem Čertovský rej v zoo. „Děti čeká cesta peklem plná pekelných bytostí, které je zasvětí do čertovského řemesla. V soutěžích se naučí například přikládat pod kotel, přenášet pytel se zlobivými výrostky, kovat čertovské podkovy, mastit karty, anebo se také pěkně po čertovsku šklebit. Kdo splní všechny úkoly, ten se může těšit na sladkou odměnu od Mikuláše a také na buřtíka opečeného na pekelném ohni,“ prozradila mluvčí zoo Alena Houšková. Balíček od Mikuláše dostane prvních 200 dětí. Čertovský program doplní také jarmareční divadlo Panoptikum Maxe Fishe, které ze svého repertoáru vybralo pecky jako Cvičená blecha Arabella, Rychloškola žonglování, Slovenský medvěd Vlado, Mořská panna, Provazochocecká škola nebo třeba Drezúra lva Leona bez ochranné mříže.

Kdo by se chtěl na akci dostat levněji, ten může využít speciální slevovou akci, kterou však zoo tentokrát připravila pouze pro dospěláky. Právě pro ně totiž vyjde v pátek 6. prosince kupon v Děčínském deníku, po jehož vystřižení apředložení napokladně Zoo Děčín získávají v den konání akce slevu navstupném vevýši 30 korun. V sobotu 7. 12. tak dospěláci zaplatí stejně jako děti.

Akce startuje ve 14 hodin (14 – 15: soutěže; 15 – 15.30 Panoptikum Maxe Fishe; 15.30 – 16.00: Mikulášská nadílka).

Upozornění: Na akci bude zajištěno občerstvení v prostorách před expozicí medvědů grizzly a na recepci zoo. Občerstvení U Kamzíka v tomto období již není v provozu.

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.