Rubriky
Zprávy

Policie na Děčínsku obvinila pachatele dvou krádeží trezorů, třetí případ se vyšetřuje

policie_alesoPolicisté na Děčínsku řešili v poslední době tři případy vykradení trezorů. Zarážející je to, že spolu jednotlivé případy nesouvisí. Podobné krádeže přitom nejsou příliš časté.

První krádež se odehrála v květnu v Děčíně. Ze sejfu, který měl ve své kanceláři jeden děčínský advokát, zmizela hotovost v řádu statisíců. Trezor i nábytek v kanceláři byl poničený a právník vyčíslil škodu na více než půl milionu korun.

Policisté naštěstí zajistili na místě otisky prstů, díky kterým se jim podařilo dopadnout 21letého muže, kterému za tuto krádež hrozí až osm let ve vězení.

Ve druhém případě si podle vyšetřování policistů dva mladí muži vyhlédli trezor v restauraci na Pravčické bráně ve Hřensku, kam se v srpnu vydali a při krádeži se obohatili o několik set tisíc korun. Protože ale na místě také zanechali stopy, policisté je vypátrali, Oba zloději si během prosince vyslechli obvinění a jsou stíháni na svobodě. Hrozí jim trest odnětí svobody na jeden až pět let.

Třetí případ se stal před 14 dny v Křešicích u Děčína. Zloděj zde vykradl trezor ze sklepa činžovního domu. Trezor patřil seniorovi, který v něm měl své úspory.

Případ zatím stále vyšetřuje policie, podle našich informací ale mělo být v sejfu asi 300 tisíc korun. Je pravděpodobné, že zloděj o trezoru věděl a šel najisto.

Autor: Iva Zítková
Zdroj: www.rozhlas.cz/sever