Rubriky
Sport Zprávy

Podaří se basketbalistům v neděli zlomit prostějovské prokletí?

basket repre_alesoPo nevydařené koncovce středečního klání s Opavou si budou chtít Válečníci spravit chuť již tuto neděli, kdy je však čeká velmi složitý úkol, jelikož zavítají na neoblíbenou prostějovskou palubovku, kde se nám již několik let nepodařilo zvítězit. Podaří se nám tedy letos konečně zlomit prostějovské „prokletí“?

Bude to úkol nadmíru složitý i z toho důvodu, že Orli letos pokračují ve výborných výkonech z loňské sezony, kdy došli až do finále Mattoni NBL. Stejně jako Opava mají Prostějovští velkou výhodu v tom, že kádr zůstal téměř celý pohromadě, ještě byl navíc doplněn o ex-nymburského „defe“ specialistu Radka Nečase a druhého power forwarda, Jana Kratochvíla z Komárna.

Skvělá forma Hanáků se odráží i na jejich postavení v tabulce, kde jsou na 2. místě s bilancí dvanácti vítězství a čtyř porážek. Slezák a spol. navíc dokázali letos potrápit i obhájce titulu z Nymburka, kterému v předehrávce 20. kola zkraje listopadu podlehli na jeho palubovce jen šestibodovým rozdílem 64:70 (nejlepší střelci PV: Pandula 21, Švrdlík 11, Bohačík 10).

První letošní vzájemný špíl obou aktuálních soků se uskutečnil v rámci 6. kola v ČEZ Sportcentru, kdy jsme předvedli nadprůměrný výkon na obou stranách kurtu, za což nám bylo odměnou vítězství 88:77 (Bartoň 18, Bosák a Stria po 17, Landa 12 – Švrdlík 22, Kohout 16, Slezák 12).

Prostějovští jsou nyní opravdu v laufu, když dokázali vyhrát čtyřikrát v řadě. Nejprve doma zdolali USK Praha, poté si odvezli dva body z Ostravy, následně doma přehráli o dvacet bodů Pardubice a tuto středu korunovali svou vítěznou šňůru jednoznačným setnutím Kolína na jeho hřišti poměrem 78:55 (Bratčenkov 14, Marko a Švrdlík po 13, Kohout a Slezák po 10).

Děčínští hráči tedy po vítězstvích nad Kolínem a v Jindřichově Hradci tuto středu bohužel vítězný „hattrick“ nedovršili, když po vypjaté koncovce nakonec padli, letos již podruhé, s Opavou, a to po výsledku 77:79 (Bosák 19, Stria 18, Bartoň a Vyoral po 14).

Top skóreři Orlů v dosavadním průběhu soutěže:
Pavel Slezák – 15,6 bodu a 5 doskoků na zápas; trojky 72/30 (41,7%)
Dušan Pandula – 12,4 bodu a 5 doskoků na utkání
Kamil Švrdlík – 11,7 bodu a 6 doskoků na zápas

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta