Rubriky
Sport Zprávy

Plameny oplatily Děčínu porážku a stejným výsledkem v odvetě zvítězily

ZdarHokejisté Děčína v sobotu zajížděli do Žďáru nad Sázavou, aby zde s místními Plameny odehráli osmnácté kolo druhé hokejové ligy, které načalo její druhou polovinu. V prvním vzájemném měření sil zvítězili Medvědi doma 2:1  a stejným výsledkem skončilo i to druhé. Tentokráte ale výhrou Plamenů, které tak prohru dokázaly odčinit a připsaly si tak osmou výhru v řadě.

Zápas začal opatrně z obou stran, ani jedno mužstvo se už v úvodu nechtělo dopustit chyby. Pořádná střela byla vyslána až na počátku dvanácté minuty z hole domácího Kaňky, ta ale mířila pouze do připraveného Formánka. O chvíli později zahrozili Děčínští střelou od modré čáry, ale ani následný pokus o teč v blízkosti domácího brankáře gólem neskončil. V šestnácté minutě se mohlo měnit skóre na straně Děčína, když na Opršala v domácí brance šly dvě nebezpečné dorážky. Ten si s nimi však dokázal poradit a nadále držel čisté konto stejně tak, jako i jeho protějšek na druhé straně. O dvě minuty později to zkoušel pohotovou střelou Dítě, ale Formánek se stihl včas přesunout a následně jeho velkou příležitost zlikvidoval. V závěru prvního dějství se do ideální příležitosti dostali Medvědi, ale při domácích stálo štěstí a do „šatny“ tak neinkasovali. Poprvé do kabin se tak šlo za stejného stavu, jaký svítil na ukazateli skóre před tímto duelem.
První zákrok ve druhé třetině si připsal Opršal už v její první minutě. Ve 23. minutě se do úniku dostal Kaňka, ale svou střelou tváří v tvář Formánkovi neuspěl. Ta totiž mířila pouze a jen nad jeho branku. Pak se do zakončení dostal Kuchynka, jenž nedokázal ležícího Opršala prostřelit a puk tak po jeho zásahu lapačkou skončil v bezpečí. V polovině utkání se ve skrumáži před brankou Plamenů dostal puk mezi betony Opršala, ale jeho spoluhráči ho dokázali vypíchnout a poslat mimo ohrožení jejich branky. Poté se potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš. Na druhé straně totiž udeřili Žďárští MICHALEM KAŇKOU, který svou povedenou střelou dokázal dopravit puk do sítě Děčína – 1:0. Domácích poté bylo plné kluziště a vypracovali si další šance, které však gólovým efektem neskončily. V poslední minutě druhé třetiny pálil Zika z prostoru mezi kruhy, chybělo tomu ale přesné zakončení. A pouhých dvacetšestvteřin před sirénou opět zahrozily Plameny. JIŘÍ MAN se ocitl v blízkosti Formánka a prostřelil ho – 2:0.
Třetí třetina ani ještě pořádně nezačala a i Opršal musel lovit puk ze své sítě. MICHAL OLIVERIUS devět vteřin po vhazování ve středovém kruhu totiž rozvlnil domácí branku, když se střelou do šibenice od pravého kruhu dokázal prosadit a vrátil tak Medvědy zpět do hry. Plamenům totiž v tu chvíli byli na dostřel jediné branky – 2:1. Ve 42. minutě reflexivním zákrokem zlikvidoval střelu Děčína od modré čáry v přesilové hře Opršal a svůj tým tak podržel. A do třetice se v šanci ocitli hosté zásluhou Ziky, který střílel z velké dálky, Opršal byl ale dobře postavený ve svém brankovišti. Pět minut před koncem základní hrací doby ujel Kuchynka a dostal se i do zakončení, jenže proti byl opět domácí ochránce svatyně Opršal. Závěrečný tlak Medvědů se ještě pokusili Děčínští umocnit pokusem o powerplay, ale kýženého vyrovnání se už nedočkali. A tak se Plamenům podařilo prohru v prvním duelu odčinit a to doslova. Stejným výsledkem Děčínu totiž neúspěch z prvního vzájemného klání oplatily.
SKLH Žďár nad Sázavou – HC Děčín 2:1 (0:0;2:0;0:1)
Branky a nahrávky: 31. Kaňka (Krupka, Plachý), 40. Man (Kaňka) – 41. Oliverius (Zika, Kaltenböck)
Sestava HC Děčín:
Formánek (Lavinger) – Stezka, Hříbal, Kaltenböck, Molnár (A), Procházka, Motejlek, Faigl, Oliverius (C), Zika (A), Racek, Hanzl, Kuchynka, Müller, Šetka, Vacek
Vendula Zdražilová, HC Děčín